Rugbi

Andorra perd contra Sèrbia en un altre partit vibrant

La selecció va acusar el desgast i el rival va decidir al segon temps

Sèrbia va imposar un ritme alt de joc i va ser superior a una Andorra que en tots els partits ha tingut possibilitats de triomf –n’ha guanyat un, n’ha empatat un i n’ha perdut dos– i arrossega cansament per haver-se enfrontat a rivals molt forts físicament.

El primer temps va ser molt equilibrat i en la recta final van venir els punts. Sèrbia es va avançar en una acció de davantera amb assaig transformat i els joves isards van contrarestar de seguida. Va ser després que el capità Ian Jammes errés un cop de càstig però els andorrans aconseguissin la pilota. Abadie plantava en la zona de marca rival i Jammes no podia transformar l’assaig en un cop de peu escorat i complicat. El 5 a 7 del descans ho deixava tot obert en un duel vibrant per a un segon temps en què la iniciativa va ser per als serbis. Van aconseguir treure penalitats a favor i prendre distàncies amb dos cops de càstig. Mentre Andor­ra perdia un jugador referent com Jammes, que va marxar a l’hospital després de rebre un fort cop, Sèrbia es distanciava definitivament amb tres punts a dos minuts per al final del temps reglamentari que significaven el 5 a 13.

“Ha estat un partit complicat, en què hem jugat massa al peu i ha fallat la defensa que ens ha caracteritzat, sobretot al segon temps”, deia Dani Raya, que juntament amb Jonathan Garcia i Cristian Cerqueda dirigeix el combinat sub-18. “El cansament no és excusa, tots els equips juguen en les mateixes condicions”, deia sobre un esforç que passa factura. Andorra tancarà avui el torneig davant d’Hongria i defensarà la quarta plaça d’una lligueta de sis. Per a la plaça d’ascens pugnen Sèrbia i Croàcia, que juguen entre ells, a més de Dinamarca, que ahir perdia contra els croats.