Carles Aguareles

“Un cop a la vida m'agradaria estar en uns Jocs Olímpics”

El jove ‘rider’ andorrà, amb un futur prometedor al davant, ja pensa en el curs vinent mentre es recupera de la lesió que va patir en l’escalfament previ a les finals de la Total Fight

“Un cop a la vida m'agradaria estar en uns Jocs Olímpics”FACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rider andorrà Carles Aguareles Loan va cloure la present temporada d’esquí freestyle classificant-se per a les finals de la Grandvalira Total Fight. Una competició molt prestigiosa que, entre altres factors, reuneix cada edició parti-cipants de gran nivell amb reconeixement internacional. Aguareles, més conegut com a Carlitos, va patir un accident en l’escalfament previ a la cursa que no li va permetre competir en la que va suposar per a ell l’última prova del curs. El del Principat exposa el seu balanç de la campanya pel que fa als resultats, dona l’última hora de la seva recuperació i parla de les immediates i futures aspiracions que té al cap dins d’aquest esport.

Quin balanç faria dels seus resultats una vegada finalitzada la temporada?

La veritat és que personalment estic molt content de com ha anat el curs. D’una manera progressiva hem pujat de nivell d’esquí, malgrat que és cert que al principi no em van anar gaire bé les coses a les copes del món. Ara bé, a mesura que han passat els mesos i les competicions he anat cap a millor i he notat una evolució molt positiva. Ha estat una pena acabar amb una lesió, però en aquest esport mai se sap quan pots patir dificultats d’aquestes característiques.

El diagnòstic va ser trencament de menisc i a més va patir un estirament al lligament posterior. En quin punt es troba de la lesió?

Estic evolucionant força bé, de moment el doctor de Barcelona que vaig visitar em va dir que no hauria d’operar-me, tot i que d’aquí un parell de mesos tornaré a veure’l per saber si el genoll ha acabat de millorar del tot. Encara porto les crosses, però ja puc començar a fer els primers passos i en breu em posaré amb la rehabilitació.

Quins sentiments va tenir per no poder formar part de la gran final?

En aquell moment estava bastant trist i enrabiat pel fet de no poder participar en la final de la Grandvalira Total Fight, perquè havia treballat de valent per ser-hi. Però sobretot molt preocupat pel meu genoll, perquè el cop va ser força important, dolorós i dur. Tenia por que fos gravíssim i no pogués fer res de la pròxima temporada.

Què és el més bo que li ha succeït aquesta campanya, i també el pitjor?

Pel que fa al millor, podria dir dues coses. La primera i més recent va ser classificar-me per a la final de la Total Fight amb tots els grans noms coneguts, i la segona el resultat que vaig aconseguir a Sierra Nevada. El més dolent que m’ha passat, sense cap mena de dubte: la lesió.

Què és el que més destacaria quant a aprenentatge després de les seves actuacions d’enguany?

Segurament hem millorat una mica en el que són els trucs nous, com per exemple agafar l’esquí en l’aire i també en la constància i regularitat a l’hora de competir. Soc una persona disciplinada i sempre miro de donar el màxim rendiment a les curses.

Quina és la seva filosofia quan es posa els esquís?

Intentem lluitar cada dia d’esquí amb la finalitat de poder arribar al més impossible.

Què es planteja a curt termini com a esportista?

Ara mateix no em podria plantejar cap objectiu pel que fa a les competicions, perquè l’únic que tinc al cap actualment és recuperar-me al 100% de la lesió i tornar al màxim nivell físic.

I a llarg termini?

En un futur, si tot anés sobre rodes, m’agradaria poder disputar uns Jocs Olímpics. Encara que només fos un cop a la meva vida (riu).

En l’aspecte dels registres, quin serà el seu full de ruta de cara a l’any vinent?

És cert que encara no tenim res marcat ni parlat arran de la meva situació. Però com sempre mirarem ser constants en el que és la ronda que vindrà, també mirarem d’arribar a la meta i si pot ser fer algun millor resultat.

tracking