PAQUI BARBERO

“S'hauran de fer retallades, però mai tocant les ajudes socials”

Paqui BarberoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arriba al comú amb moltes ganes de desenvolupar els projectes per a joves, infants i padrins, però admet que la situació financera de la corporació potser limitarà en alguns aspectes. No obstant això, garanteix que els ciutadans no patiran retallades socials.

Quines idees tenen sobre la taula a nivell de polítiques de joventut?

La nostra idea és promoure totes les polítiques destinades a la infància i la joventut per fomentar la seva participació i recollir les seves idees i inquietuds. El que volem aconseguir és que hi hagi un bon diàleg entre els joves i el comú.

Com es vol aconseguir? A través d’un nou punt jove?

Nosaltres volem tenir un espai però encara no està definit si serà dins de l’edifici Glòria o no. Però és molt possible que sí que hi sigui perquè entenem que ha de ser un lloc que aglutini tot el tema social. A més, també ens agrada que hi pugui haver interactivitat entre els joves i els avis. L’antic hotel Glòria, a més de ser un edifici comunal, reuneix totes les característiques per poder tenir un altre punt jove o un espai cívic de joventut, perquè no volem un punt jove com els habituals, sinó un espai que sigui molt més obert.

I com hauria de ser, doncs, aquest espai?

No volem un punt només per fer els tràmits del carnet jove i jugar una mica. Volem que sigui alguna cosa més, que sigui un punt de trobada entre els joves i que hi puguin tenir el seu espai per fer diverses activitats que ells mateixos promoguin. Tenim un tècnic que podrà ser allà sempre i després ja veurem si hi pot haver algú més per dinamitzar l’espai.

El pressupost és un problema?

El pressupost ens limitarà els mitjans que hi puguem invertir. D’entrada, el lloc hi és, és un lloc comunal i per tant no hem de pagar un lloguer i tenim el tècnic de joventut. Així doncs, d’entrada, l’espai per a joves hi serà. Quan tinguem el pressupost, però, podrem veure què hi podrem fer sabent que tenim problemes de diners.

Parla de dificultats econòmiques. Hi haurà retallades socials?

No. No n’hi haurà cap ni una. El que sí que tenim clar en aquest comú és que evidentment haurem de fer algunes retallades, s’haurà de mirar molt bé com es tracta el pressupost, però mai tocant les ajudes socials. En aquest àmbit no hi haurà cap retallada, això és segur.

I per a la gent gran, també tenen accions previstes?

Estem fent una recerca dels avis de la parròquia per saber exactament en quina situació estan. Volem saber si realment necessiten algun tipus d’ajuda que el comú encara no ha detectat i ells no han vingut a demanar mai. Sobretot ens preocupen els padrins que viuen als quarts, llavors volem mirar quins són, en quina situació estan, si tenen família o no, per què no baixen a fer activitats, etcètera. La idea és fer una radiografia de com està la població a partir dels 65 anys per prendre determinacions i oferir ajuts o alternatives.

L’informe del Tribunal de Comptes corresponent a l’exercici 2014 qüestionava el control de les subvencions. Es revisaran els criteris que s’apliquen?

El que hagin pogut fer abans no en tenim ni idea. Nosaltres cada quinze dies tenim comissió i tenim persones que demanen ajudes i puc assegurar que totes les ajudes que es donen estan plenament justificades amb informes de tot tipus per entendre que la persona que demana aquesta ajuda realment la necessita. Però és més, mai es donen les ajudes amb diners, sinó que fem un val de comanda. Avisem els responsables de l’activitat o del servei que no ho cobrin a la família, sinó que ho pagarà directament el comú. Però mai donem diners directament als pares perquè no se’n faci un mal ús.

Com és la relació interna entre els integrants del comú tenint en compte que tots són de partits diferents?

No som partits diferents, som una sèrie de persones que ens vam posar d’acord per anar a aquestes eleccions per poder entrar al comú i no pensem mai en clau de partit. Pensem en clau de grup per treballar conjuntament per Sant Julià. No ens marca ningú, cap partit ens diu el que s’ha de fer o no fer. Aquí només ens ho marquem nosaltres amb els líders que són els cònsols, però tots tenim veu i vot. Des del primer moment que ens vam presentar ja va ser amb aquesta idea, vam deixar de costat els nostres possibles partits i vam treballar amb una idea: treure la parròquia de la situació d’angoixa que viu i treballar tots a l’una.

S’han trobat amb una situació pitjor que la que esperaven?

No li puc dir perquè encara s’està treballant i estan sortit coses que no sabem la dimensió que tindran. Hem de pensar que encara que sembli que fa molts dies que hi som, en són pocs. Encara hi ha molt a saber i, per tant, aquesta resposta no li puc contestar.

tracking