Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Populisme liberal

L’executiva de Liberals d’Andorra s’ha dirigit al grup parlamentari que encapçala Josep Pintat perquè prepari una moció de censura al Govern que no té cap possibilitat de prosperar perquè Toni Martí té el suport incondicional de DA
Actualitzada 28/10/2016 a les 21:56
La cúpula de Liberals d’Andorra es troba immersa en la dinàmica del com pitjor millor des de la rotunda derrota que va patir a les últimes comunals. A partir d’aquell instant els atacs al Govern i DA s’han intensificat en el fons i la forma. De manera indiscriminada i per qualsevol qüestió. Una estratègia lícita del joc democràtic però que acostuma a abraçar el populisme: solucions senzilles a grans problemes. Respostes que no solucionen res sinó tot el contrari però amb bons rèdits electorals. La legislatura ha estat marcada des de l’inici per la crisi de BPA; un període convuls que en les últimes setmanes s’ha disparat en intensitat. El Govern està sotmès a un setge polític i mediàtic (que no del carrer) sense precedents. Ahir l’executiva del primer partit de l’oposició va augmentar la pressió en encarregar al seu grup parlamentari que preparés una moció de censura a l’executiu. Una acció condemnada al fracàs en no tenir la més mínima possibilitat de prosperar quan Martí ha rebut immediatament el suport incondicional de DA i SDP diu que ni tan sols analitzarà la proposta. La iniciativa, així, només busca desgastar el Govern i alhora ratlla la irresponsabilitat. En primer lloc, els paràmetres de la situació política actual no justifiquen una acció com la plantejada, que només es legitima en moments d’absoluta transcendència per a l’esdevenir del país. Després, és un pas més en la desvirtuació del discurs polític que articulen a partir de fets no constatats, insinuacions i insídies. Josep Pintat es va alinear de forma inequívoca amb una part implicada en el cas BPA després que declarés al Consell i no aportés cap prova. De la mateixa manera que van demanar la dimissió de Jordi Cinca només perquè es va publicar que se li presentava una querella que no ha estat admesa a tràmit. Finalment, com ha quedat demostrat, l’estratègia liberal sembla venir marcada pels diaris digitals espanyols. Abans d’ar­ribar a un punt de difícil retorn, seria bo que Liberals d’Andorra obrís un període de reflexió perquè amb un tarannà tan destructiu i sense cap altre projecte que fer fora Martí li serà difícil presentar-se com a alternativa de res. Això no significa que no s’hagi de fiscalitzar l’actuació del Govern, ni de bon tros donar-li suport, ni tampoc deixar d’exigir responsabilitats i fins i tot dimissions quan les evidències d’irregularitats són irrefutables. Significa estar a l’altura de les circumstàncies. Ni més ni menys.
Etiquetes
  • #10 Un ciutadà més
    (30/10/16 01:21)

    Si avui fessin eleccions, jo i molts altres, tornariem a votar DA, hem fa molta por, pànic de fet, pensar que el poc talent que te el partirlt lliberal, es el que ens ha de portar a una nova era de prosperitat. Ara, la meva només es la opinió de un citadà més, que segurament serà criticada per aquells que durant molts anys abans de DA van gobernar, i accepten be criticar pero no que els critiquin.

    Respondre
  • #9 El món al revès
    (29/10/16 16:44)

    Vergonya va dir..
    Ciutadà Vergonya, si sentencies que demanar als polítics de govern siguin seriosos i cumpleixin la legalitat és síntoma de mal andorrà, reconec que soc un mal andorrà (sota el teu concepte, clar). Si dius que són mals demòcrates els qui s'atrevim a denunciar els disbarats que esteu fent, també reconec que soc un mal democràta (dels teus, clar). Si estar preocupat com ens esteu deixant el país ni dius ser palmero, doncs, també (però no dels Cierco). Ara bé, si el pepe que tu dius aixequés el cap hauriem de veure a quins mals andorrans i mals demòcrates posaria a caldo, al teus o als homologats per la resta del món.

    Respondre
  • #8 Sastre
    (29/10/16 16:02)

    Plumero va dir..
    Bona editorial, però no servirà per a res. Els liberals fa temps que fan la política de la terra cremada. Però mentre l'Amadeuet porti la veu cantant estan condemnats a fer oposicio eternament.

    Respondre
  • #7 Vergonya
    (29/10/16 14:23)

    L'editorial es queda curta. Normalment aquesta mocio de censura seria un acudit dolent basat en que els palmeros i mitjans espanyols digitals que cobren per publicar el que li diuen sigui veritat o no han estat assetjant a andorra coma tactica dels defensors de bpa. Pero ni tan sols es un acudit dolent quan l'unic que es busca es el caos de l'estat per aconseguir capgirar la voluntat popular. Aixo se'n diu ser un mal democrata i un mal andorra. Vergonya us hauria de fer i vergonya li faria al pepe si encara fos aqui. Ja us hauria posat a puesto. Ell seria com fos pero sempre un gran andorra. 

    Respondre
  • #6 Sandie
    (29/10/16 14:01)

    Quina vergonya llegir aquest editorial, representa un periodisme digne d'un país totalitari, amb mentides i distorsionant la realitat del nostre pais. Formo part de la "gent del carrer" i l'hi puc dir que estem avergonyits dels polítics que ens governen. 

    Respondre
  • #5 imparcialitat
    (29/10/16 13:55)

    aixo, un mitjà seriós no ho hauria de fer. Prendre partit d'aquest forma us marca. El periodisme ha de ser independent. I a sobre us ompliu la boca contra els digitals !!

    Respondre
  • #4 DAri
    (29/10/16 13:00)

    Desafortunada i poc objectiva editorial

    Respondre
  • #3 I on està l'ètica del diari ?
    (29/10/16 11:20)

    La vostra editorial d'avui és un clar exemple periodístic del que es pot arrivar a escriure en defensa de determinats interessos polítics, despreciant legalitats, bones formes i costums. Si no fos que dia dia anem veient la crua realitat de la situació, podrieu arrivar a ser creïbles. Per sort de tots, no és el cas. Veritablement les vostres línees ratllen insinuacions força desagradables, fins i tot, fan recordar fórmules properes al fanatisme. Aquesta editorial mereix ser emmarcada i recordada. Seria recomanable ser utilitzada per fer pedadogia de fins on pot arrivar el periodisme (parcial i interessat) en defensa de conceptes llunys de l'ètica ben entesa. Certament, cal donar-vos la raó en que en l'actual política tot si val, però aixó no lliga gaire en el respecte a l'honestedat i al bé comú que la premsa seriosa necesiterieu transmetre. La legalitat i la veritat sempre hauria d'estar per sobre dels seus conceptes contraris. Començeu a entendre del per que la gent jove està ben allunyada de la política, del per que no els interesa llegir premsa, del per que "passen" ?. Teniu la consciència tranquila ?. Millor dit, teniu consciència del que heu escrit ?.

    Respondre
  • #2 andorrà
    (29/10/16 11:00)

    Quina defensa tan aferrissada d'un Govern que no para d'estar immers en escandols, i al meu parer, en una mala i nefasta gestió des de fa anys del pais. Tal com acaba l'editorial, ni més ni menys. Anims liberals, planteu cara a aquest Govern, tothom sap que de ben segur no triomfara la moció, però almenys ensenyeu-li les dents a aquests de DA, perquè em dona la sensació que es pensen que el pais és seu, i tot el que passa al meu parer és per com ho han gestionat tot des del primer dia de mandat, ni més ni menys. El diari també podria, i al meu parer també com a ciutadà, ser menys partidista de DA, i ser més neutral, cosa que fa també molts anys que veig que no fa. Enfi, també desitjo unes eleccions avançades i que aquest govern caigui en el mes absolut oblit amb el pas dels anys, igual que passa amb els malsons, que per mi és el que són, un simple malson que ha de passar, i que com no, passarà.

    Respondre
  • #1 Plumero
    (29/10/16 09:20)

    Com se us veu el plumero als del diari

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477