TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Editorial

Sant Julià any zero

El comú de Sant Julià de Lòria ha convocat per a dimecres la reunió de poble on s’han d’explicar tant els comptes de l’any passat, aprovats recentment, com quin és el pla que té el comú per treure la parròquia de la difícil situació econòmica.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió de poble a Sant Julià ha agafat una embranzida important per l’expectació que s’ha generat, un cop el comú encara no ha explicat gaire bé ni el que es van trobar ni el que pensen fer. Són dues preguntes clau, amb mil matisos i arestes diferents, que de ben segur que alguns dels assistents consideraran que els representants de la majoria comunal han de respondre. A gran trets l’únic que ha quedat clar després de l’aprovació dels pressupostos és que Sant Julià frega el límit d’endeutament i es demanaran sacrificis a la ciutadania. Sacrificis en forma de pujada d’impostos i taxes, del preu de la guarderia i, en general, d’allà on el comú pugui obtenir més ingressos sense crear un conflicte important. La majoria comunal oblida, però, que els lauredians tenen dret a saber com han arribat fins aquí ja que seran ells les víctimes principals de la festa viscuda. Seran ells qui pagaran més impostos i els que hauran de viure els propers quatre anys en una parròquia tan endeutada que no tindrà marge per fer gairebé res. A hores d’ara els ciutadans, que només intuint la magnitud de la tragèdia van esfondrar l’històric domini d’Unió Laurediana, no han estat informats de tot el que s’ha fet per portar en tants pocs anys una parròquia sanejada a tenir el futur hipotecat per molts anys, com a mal menor. Tan important és ser clar i transparent respecte a com s’ha dilapidat l’economia parroquial com en referència a quin és el projecte de l’actual comú. Després de nou mesos tampoc s’ha informat del que es pretén fer ni quins seran els grans canvis per redreçar la situació econòmica. Demà hi ha un punt d’inflexió que a efectes pràctics és com un segon inici de mandat per a Laurèdia en Comú. En la reunió de poble haurà de quedar clar l’herència rebuda i quins eren els punts tan dubtosos que han fet que fins fa uns dies no s’hagin aprovat els comptes del 2015. I no val a dir que s’esperava l’auditoria perquè fa mesos que es té. Perquè dels pagaments amb incògnites fets en el mandat anterior tampoc s’ha explicat gairebé res. Els lauredians tenen demà l’oportunitat de preguntar tot allò que considerin oportú per aclarir el passat i el futur, amb especial atenció respecte a Naturlandia. Amb onze milions de dèficit, el parc temàtic és el tema estrella tant per explicar com s’ha arribat a generar un deute tan voluminós com per presentar el projecte que doni viabilitat econòmica.

tracking