Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Editorial

Quanta gent hi treballa?

El comú d’Encamp va viure ahir una sessió tensa relacionada amb el control de la gestió de personal. L’equip de govern assegura que fins a final d’any no s’haurà tancat l’estudi per saber quanta gent hi treballa i amb quines funcions assignades
Actualitzada 01/09/2016 a les 20:33
La gestió de personal dins del comú d’Encamp és un afer molt preocupant, tractant-se d’una institució pública que a hores d’ara reconeix que no sap quants treballadors té ni què fan. Pot semblar una broma de mal gust perquè el ciutadà pot pensar immediatament que el comú encampadà paga les nòmines cada mes i difícilment tindrà empleats que no cobrin nòmina. Amb aquest simple exercici i tenint en compte que són tres-cents i escaig (o és el que sempre havien anat dient els anteriors equips de govern) no hauria de ser gaire difícil saber quanta gent treballa al comú. El problema rau en el fet que des de fa molts anys la superposició d’equips de govern amb facilitat per crear ingents llocs de treball públic ha portat el comú a una situació complexa. Hi ha dues teories. La primera, per la qual simplement té força més gent de la que necessita i això ha anat creant una amalgama justificativa de difícil explicació a l’hora d’anar lloc a lloc. L’altra passa perquè aquest excés de personal assignat a tasques genèriques té com a contrapartida la falta de personal específic per a alguns llocs. L’equip de govern demòcrata té com a principal carta a jugar en tot aquest afer que els socialdemòcrates van ser durant anys els principals impulsors de la política de col·locacions. El problema d’aquest argument imbatible és que no el poden utilitzar perquè la majoria comunal es posaria automàticament en contra els empleats, atès que aquesta afirmació aixeca recels de possibles optimitzacions. Aquesta teranyina d’interessos teixida durant anys li està esclatant ara a DA. És un problema heretat i per tant no és el culpable directe, però al mateix temps ha tingut tota una legislatura per anar posant ordre i, com a mínim, haver establert un mapa concret de quina és la situació. Dins de l’embolic de tot plegat ara es van contractant i renovant càrrecs i empreses relacionats amb la gestió funcionarial. Com si establir quanta gent treballa (i definir què fa) en una institució de tres-centes i escaig persones fos una tasca titànica. El problema és que no es vol fer front al problema i la roda continua girant fins que es trobi una solució de compromís. Però l’oposició coneix el punt dèbil i promet que no deixarà passar l’oportunitat.
  • #4 estevet
    (02/09/16 22:25)

    Durant anys, quant tot anava bé -o més aviat quan tothom volia sucar sense pensar en les conseqüències-, els polítics andorrans van gestionar el país com si fora un vedat. Retorn de favors, carrers fins a peu de casa, institucions públiques pletòriques... I ara que hi ha un deute públic significatiu i una funció pública sobredimensionada -i, sembla ser, que en part fantasma-, doncs a pagar tots. Com voleu que l'electorat tingui confiança en la classe política? D'aquí el ressorgiment d'individus com el Trump. Potser ens caldria un Boris II?

    Respondre
  • #3 Andreumari
    (02/09/16 18:52)

    The End va dir..
    cuanta razón en sus sabias palabras, en nuestro comú lo que nos pasa es que "trabajan con el enemigo" (1era temporada) y hay algunas personas por llamarlas de alguna forma personal, que se pasan su trabajo por sus zonas más càlidas. esto hecho hace imposible trabajar correctamente por el bien de la humanidad humana.

    Respondre
  • #2 Jep
    (02/09/16 16:57)

    No m ho puc creure! Algu treballa sense cobrar? Algu cobra sense cotitzar? Doncs que agafin els fulls de salari, cptitzacio o transferencies mensuals i ho sabran rapid. Estem parlant de 300 o 400 moviments! No se com tenen els ..... De dir que no saben quanta gent treballa! OMG,

    Respondre
  • #1 The End
    (02/09/16 09:14)

    Quanta gent hi treballa,segur que ho saben ara el que no saben també segur,es quin treball fan o si realment van a treballar,aixó es el mal de TOTS ELS COMUNS,es vergonyós,son les pagues dels favors politics,no estarem masa temps,que tot aquest personal no es podrá pagar,será una "ecatombe",temps al temps,i mentrestant anant dilapidant diners amb tonteries i festes.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477