Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Meritxell Mateu

Quilòmetres en ruta

La consellera general de DA s’ha fet sempre un fart de conduir amunt i avall amb la família: és el que té viure durant anys lluny d’Andorra.
Meritxell Mateu al costat del seu Opel, nou de trinca.

Meritxell Mateu al costat del seu Opel, nou de trinca.

Meritxell Mateu al costat del seu Opel, nou de trinca.

Xavier Pujol
Actualitzada 26/09/2016 a les 10:29
Si a la Meritxell Mateu la interpel·lessin com feia el ja mític anunci de BMW amb el t’agrada conduir? ella hi respondria amb un rotund “sí, molt”. Li agrada i se n’ha fet un bon fart, perquè durant anys ha viscut a molts quilòmetres de distància d’aquestes valls. Per això, quan toca renovar cotxe, sempre fa cap a models que li permetin fer força carretera i alhora responguin a davant la manta blanca de neu en què, als hiverns, es converteix la pujada cap a casa seva a Ordino. Per això, quan fa ben poc, al març, va tocar renovar vehicle es va decantar per un Opel Mokka 4x4. “Durant 9 anys havia tingut un Jeep Compass que també em feia aquesta funció de conduir per neu i poder viatjar”, explica.

Perquè, quan parla de viatges llargs, es refereix a hores i hores de conducció non-stop. “Quan vivíem a París i a Brussel·les solíem baixar amb els nens per Nadal, Pasqua i l’estiu en cotxe”, recorda. Saben quant hi ha d’Andorra a Brussel·les per car­retera? La consellera demòcrata ho té més que calculat: “13 hores justes de porta a porta!”, riu. I com que la suma de quilòmetres en ruta i nens no sempre és fàcil, amb el temps ella va aprendre a desenvolupar tècniques per mantenir la colla distreta. “Tinc audiollibres i per als viatges llargs ens anaven molt bé. I si no, música”, confessa. Ara, tot i estar establerta al país, segueix anant amunt i avall en cotxe molt sovint per qüestions familiars. “El meu marit viu a Reus per feina i aquest estiu, per exemple, me l’he passat pujant i baixant. Ja veus que el cotxe forma part del meu ritme de vida!”, reflexiona.

I, malgrat fer només sis mesos que el Mokka ha entrat en el dia a dia de Mateu, ja ha acumulat alguna batalla: “fa ben poques setmanes vam baixar a un dinar a Capafonts i vaig aparcar el cotxe en una zona de pujada. Vaig treure el gos a passejar una estona i quan es va fer l’hora del dinar vaig tornar a deixar-lo a dins... i quina va ser la meva sorpresa? Que passada una estona em van avisar: ‘Meritxell, que el teu cotxe s’ha desfrenat i s’ha espenyat contra un arbre!’”. Ella, sorpresa perquè quan hi va deixar la mascota tot estava en ordre, va fer la deducció ràpida: l’Opel va emprendre viatge avall perquè l’ocupant caní, sense voler, va activar amb la pota el sistema per desfalcar-lo. Per sort, tot va quedar en un ensurt i ningú va sortir-ne ferit; només el pobre cotxe nou, que ja du una pseudoratllada no gaire greu en un dels laterals posteriors. Coses que passen, ves.

Amb el Renault 4L cap al Camerun
L’any 84, amb 18 anys, Meritxell Mateu va aprendre a conduir i el primer cotxe que va fer rodar per aquestes carreteres va ser un Renault 4L. I quan va ser hora de marxar a viure al Camerun (s’hi va estar una bona temporada), no va dubtar a endur-se’l cap a Àfrica. “Però quan vaig tornar, allà es va quedar!”, confessa.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts