x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
EL MÓN EN 468 KM2

Des de la Polinèsia, passant per 68 països

Michel Aguilar, de Camarga (França), ha estat un autèntic rodamons
Michel Aguilar

Michel Aguilar

Michel Aguilar

Xavier Pujol
Actualitzada 12/07/2016 a les 20:06
La família, els amics, l’ensenyament, l’etimologia i l’art dels vins i els licors, en aquest ordre, són les passions de Michel Aguilar. Als 56 anys ha pogut tenir la sort de visitar 68 països del món, vuit dels quals són del Pacífic, vuit d’Amèrica del sud, vuit d’Àfrica, cinc d’Àsia, 20 d’Europa, sis illes de les Antilles i la increïble xifra de 37 estats dels 50 que hi ha als EUA. “Vaig mirar en una aplicació de Google que et permet veure quant de món has visitat i em posava que havia estat al 36% del planeta”, assenyala amb un somriure d’orella a orella, conscient que ha pogut viure i viatjar molt al llarg de la vida.
Michel és un rodamón d’aquells amb una història interessant i difícil d’explicar, ni tan sols a grans trets, en una conversa de cafè. Als 35 anys va deixar la seva casa de Camarga, a França, i va canviar-ho per la Polinèsia francesa, on va arribar a viure a Tahití durant quatre anys. Després va deixar aquell paradís per anar dos anys a la Guaiana francesa, per tornar a Tahití quatre anys més. Abans d’arribar a un petit país enmig dels Pirineus, va passar per l’illa de Sant Martí, a les Antilles, i Nova Caledònia, una illa entre Austràlia i les Fiji. “Vaig passar de la calor de Nova Caledònia al fred a la neu d’aquí, perquè vaig arribar un febrer.”

El punt en comú de tots els llocs de residència és l’ensenyament de l’art del sommelier, amb 35 anys de dedicació, dels quals destaquen fites com guanyar un premi de Moët et Chandon o haver creat clubs de degustació per on ha passat, “i per què no a Andorra també?”. Veu el Principat com un lloc on ser-hi fins al dia de la retirada, amb la feina al
Lycée Comte de Foix, també ensenyant l’art del vi i els licors.

Aquests, però, no són els únics aspectes que el caracteritzen: també és escriptor de llibres a través dels quals copsa la passió per l’etimologia. Compta amb tres llibres d’aventures, el mateix nombre que fills. De fet, cadascun dels escrits té un personatge protagonista que representa cadascun dels descendents. Ara té un quart llibre en camí que sortirà publicat el desembre vinent i que tindrà el primer nét com a protagonista. En tots els llibres –disponibles a la Llibreria Francesa Bellard– hi ha capítols en què el lector se situa dins la pell d’un animal. Tot plegat, amb punts d’experiències personals en els viatges pel món que ha fet i les seves passions.
Quin és l’indret que més destacaria un home que ha passat pel 36% del món? “És impossible escollir un lloc només.” Tot i semblar que viure una vida amb constants canvis de residència i vivències diferents és tot positiu, té un inconvenient: “Tinc amics per tot el món i n’hi ha molts que sé que no tornaré a veure mai.” És el preu a pagar per una vida de rodamón, però Michel té l’esperança que podrà tornar a passar per tots aquells països on ha deixat petjada des que va començar a rodar. “Quan em retiri faré una volta al món per veure tots aquells que estimo.”
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts