L'estiu al plat

Hamburguesa de poltre amb salsa de formatge

Albert Gracia Utrillo, cuiner del Restaurant Nou vertical (Ordino)

Hamburguesa de poltre amb salsa de formatgeNou Vertical

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

INGREDIENTS:

230 g de carn de poltre

Ou

Molla de pa

Llet

Sal i pebre

Oli d’oliva

Mantega

Ceba

Crema de llet

Formatge manxec, de cabra, parmesà i roquefort

Carbassó

Sobrassada

Mel

Melmelada d’escalivada

Porros

Farina

ELABORACIÓ:

L’hamburguesa que proposem és feta amb carn de poltre d’Andorra. En necessitarem uns 230 grams per a cada hamburguesa que vulguem preparar. Barrejarem la carn picada amb sal, pebre i oli d’oliva, a més de la molla de pa, un ou i llet prèviament mesclats. Feta la barreja, hi donarem forma i ja ho podrem coure a la planxa.

La primera part de l’acompa­nyament que prepararem serà la crema de formatge. Daurarem la ceba tallada a trossets amb la mantega en una paella. A continuació hi afegirem la crema de llet, que deixarem que arrenqui el bull. A continuació anirem incorporant els diferents formatges a la barreja i durant deu minuts ho mantindrem a foc lent. En acabar, ho passarem pel turmix i ho salarem si cal.

També prepararem uns carbassons per acompanyar l’hamburguesa. En tallarem dos trossos d’uns cinc o sis centímetres i buidarem la meitat de la polpa, per poder-los farcir després. Els courem al forn amb oli, sal i pebre durant uns 20 minuts. Ja a fora, els farcirem amb la formatge de cabra, una porció de sobrassada i mel.

Per sobre de l’hamburguesa hi podem incorporar melmelada d’escalivada i porro tallat a juliana, enfarinat i fregit (perquè quedi bé és recomanable deixar-lo reposar amb aigua i gel durant uns 20 minuts).

Finalment, l’emplatem al gust.

tracking