Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DMG
L'estiu al plat

Hamburguesa de poltre amb salsa de formatge

Albert Gracia Utrillo, cuiner del Restaurant Nou vertical (Ordino)
els contrastos de sabors donen personalitat al plat.

Hamburguesa de poltre amb salsa de formatge

els contrastos de sabors donen personalitat al plat.

Nou Vertical
Actualitzada 11/09/2016 a les 07:22
INGREDIENTS:

230 g de carn de poltre
Ou
Molla de pa
Llet
Sal i pebre
Oli d’oliva
Mantega
Ceba
Crema de llet
Formatge manxec, de cabra, parmesà i roquefort
Carbassó
Sobrassada
Mel
Melmelada d’escalivada
Porros
Farina

ELABORACIÓ:

L’hamburguesa que proposem és feta amb carn de poltre d’Andorra. En necessitarem uns 230 grams per a cada hamburguesa que vulguem preparar. Barrejarem la carn picada amb sal, pebre i oli d’oliva, a més de la molla de pa, un ou i llet prèviament mesclats. Feta la barreja, hi donarem forma i ja ho podrem coure a la planxa.
La primera part de l’acompa­nyament que prepararem serà la crema de formatge. Daurarem la ceba tallada a trossets amb la mantega en una paella. A continuació hi afegirem la crema de llet, que deixarem que arrenqui el bull. A continuació anirem incorporant els diferents formatges a la barreja i durant deu minuts ho mantindrem a foc lent. En acabar, ho passarem pel turmix i ho salarem si cal.
També prepararem uns carbassons per acompanyar l’hamburguesa. En tallarem dos trossos d’uns cinc o sis centímetres i buidarem la meitat de la polpa, per poder-los farcir després. Els courem al forn amb oli, sal i pebre durant uns 20 minuts. Ja a fora, els farcirem amb la formatge de cabra, una porció de sobrassada i mel.
Per sobre de l’hamburguesa hi podem incorporar melmelada d’escalivada i porro tallat a juliana, enfarinat i fregit (perquè quedi bé és recomanable deixar-lo reposar amb aigua i gel durant uns 20 minuts).
Finalment, l’emplatem al gust.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477