Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DMG
L'estiu al plat

Tuna Tataki

Tuna Tataki

Tuna Tataki

Tuna Tataki

Actualitzada 28/08/2016 a les 11:20
Per realitzar un tuna tataki, un plat típic del Japó i ben senzill de fer a casa, tindrem el llom de tonyina com a ingredient principal, que acompanyarem amb una salsa de miso den. En primer lloc, haurem de tallar el llom de la tonyina a trossets petits i hi afegim la sal grossa al gust. El marcarem a la planxa per les quatre cares i a continuació, tallem la cocció de la tonyina utilitzant aigua amb gel.
Deixem la tonyina a una banda i ens centrem a preparar el miso den, la salsa que servirà per reforçar el gust del tuna tataki. Per preparar-lo necessitem dues cullerades de sake, dues de mirin i una de miso blanc. Ho barregem tot en un bol. Una vegada tinguem el miso den a punt, posarem tots els ingredients al foc i ho reservem una estona.
Amb el llom de tonyina i el miso den en repòs, ens centrem en la presentació del plat, ja que és una part important d’aquesta recepta. Primer de tot, col·locarem el miso den com a base i seguidament acomodem el llom de tonyina en làmines de manera que quedin ben ordenades una al costat de l’altra. Finalment, podem utilitzar la mitja ceba vermella, que podem marinar en llimona per donar-hi un gust extra.
Amb tot, la tria és àmplia i lliure i també es poden fer servir altres elements decoratius, com per exemple, petites flors, per acabar de completar més el plat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477