L'estiu al plat

Caneló de bolets

Pep Moraguez, cuiner del restaurant L'Ensegur, a Llorts, proposa una recepta ben energètica i saborosa

Caneló de bolets

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients (per a 4 persones)

Per al farcit

300 g gírgola

300 g ceps

300 g xampinyons

Sal, oli de tòfona i pebre

Per a la beixamel i el caneló

Pasta de caneló

1 l de llet

80 g farina

80 g mantega

80 g fetge d’ànec o paté

Per decorar i acabar el plat

Cep en pols, formatge al gust o ceps laminats i saltats (opcional).

Preparació:

Per prepar el caneló de bolets, primer de tot posem una cassola amb aigua a bullir, per coure la pasta del caneló. Un cop cuita, la posem a refredar amb aigua freda i la reservem. A continuació en una parisiene o una paella anem saltant els bolets afegint-hi un raig d’oli de tòfona, la sal i el pebre. Un cop ben daurats ho triturarem i ho reservarem.

Després, en una olla petita posem a coure la mantega fins que sigui fosa. Un cop fosa, afegim el fetge i el daurem. Llavors afegim la farina i la daurem, anem barrejant-ho tot fins que quedi una pasta homogènia. Per últim, a poc a poc, anem afegint la llet i ho anem barrejant amb la batedora. Si veiem que ens queda molt espessa, ho rectifiquem amb una mica més de llet. Ho reservem.

Finalment, muntem els canelons. Els col·loquem en una safata apta per al forn. Hi aboquem la beixamel per sobre de manera que quedin tots els canelons ben coberts i els posem al forn a escalfar.

Quan els fem al restaurant, normalment no els gratinem. Els servim amb la beixamel, uns pi-nyons torradets per sobre, una mica de cep en pols i una reducció de brou de bolets. Ara, gratinats deuen ser ben bons, amb una mica de mozzarella i pecorino, per exemple. O amb unes làmines de cep saltejades per acompanyar. Això ho deixem al gust de cadascú.

tracking