Teatre

Cultura dona suport a Andorra Lírica amb 9.000 euros

Cultura dona suport a Andorra Lírica amb 9.000 eurosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona temporada d’òpera, posada en marxa per l’associació Andorra Lírica, comptarà finalment amb el suport del ministeri de Cultura, que li ha atorgat 9.097 euros dels 150.000 que ha repartit en concepte de subvencions a entitats. Una quantitat un 43 per cent superior a la de les últimes edicions i que s’ha repartit entre quaranta projectes dels 55 que hi optaven.

La subvenció per a la temporada lírica és de les més quantioses, juntament amb el projecte cinematogràfic d’Álvaro Rodríguez Areny (Le blizzard), al qual destinen 10.605 euros, i la gira europea de Persefone (10.369 euros). Per a activitats a l’exterior també el Cor Rock d’Encamp es beneficiarà d’un ajut de 5.000 euros, per a una estada als Estats Units; la colla de diables d’Andorra en rebrà 3.300 per a desplaçaments per França i Espanya, i els castellers, 6.700 euros pel mateix concepte. El músic Jordi Barceló rebrà 5.432 euros per presentar el duet Latin Stride & Flamenco, que integra amb Manuel Alonso, a l’Argentina, i Quim Salvat rebrà 1.325 euros per promocionar a l’exterior el primer disc El meu granet de sorra. L’Esbart Laurèdia comptarà amb 1.253 euros per anar a Prada de Conflent.

El col·lectiu La Xarranca disposarà de 6.131 euros per adaptar La peixera, espai expositiu als baixos de l’antic CIAM. Pep Aguareles, 8.661 per al projecte de retratar els músics d’Andorra. En total, amb els esmentats i d’altres, s’han subvencionat 11 projectes escènics i musicals, dotze d’arts plàstiques, el mateix nombre que del sector editorial i la cultura popular, i vuit per a promoció exterior.

tracking