Arts escèniques

Justo Molinero, de nou a Sant Julià

El popular locutor radiofònic torna a l’escenari del Claror amb el segon espectacle teatral que munta, ‘Novios con solera’

Justo Molinero, de nou a Sant Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“L’any passat vam quedar molt contents, sembla que als andor­rans us agrada passar-vos-ho bé, així que tornem”, diu Justo Molinero, el popular locutor radiofònic, fundador de Radio TeleTaxi, ara reconvertit per al món de l’espectacle. Torna al país amb el segon espectacle que munta, amb la colla Els Descastaos. En aquesta ocasió, una obra teatral, Novios con solera, que interpreta un elenc encapçalat per Molinero i que inclou música, poesia i humor, segons el defineix ell, que també n’és el director.

L’espectacle està programat per a la tarda del pròxim dia 1 d’abril, dissabte. Aproximadament la meitat de les localitats disponibles (el Claror té un aforament que supera les 400 butaques) ja han estat despatxades.

De la primera incursió, el passat mes de maig, amb Ahora me toca a mí, va quedar prou satisfet com per tornar-hi. Més encara: “M’agradaria tornar de tant en tant, així que ho convertiré en plaça fixa” de les seves gires, assegura. Això després que trigués unes quantes dècades a debutar al país. Fins a la proposta de l’any passat, com ell mateix va explicar en aquella ocasió, només havia trepitjat Andorra com a visitant o bé per a signar discos.

Amb el primer espectacle, el que suposava el seu debut teatral, va fer una gira per Catalunya que va aplegar al voltant de 50.000 persones, amb plens en la major part dels escenaris. Repeteix gira, que passarà per una trentena molt llarga d’auditoris, des de l’inici al Centre Cultural de Terrassa el passat novembre al Tívoli barceloní, on acabarà a finals de maig. Molinero, ja amb l’anterior proposta teatral, va explicar que suposa un canvi de rumb excitant en la seva carrera: no situar-se darrere el micròfon, sinó veure la cara del públic i les seves reaccions. “I la gent que t’escoltava a la ràdio de sobte et veu la cara i et diu ‘què diferent!’ i per a nosaltres és un goig parlar amb la gent en acabar l’espectacle, xerrar i fer-nos fotos amb ells”, explica el fundador de Radio TeleTaxi. “Conèixer els oients ens fa més propers a ells”, conclou.

Novios con solera és una peça teatral escrita per José Cedena, una obra en clau de sainet. A l’argument, Perfecto i Virtudes, una parella que festeja des de fa més de vint anys. Però de sobte, una de les tardes rutinàries i monòtones de les habituals en tants anys de relació acaba d’una forma totalment inesperada.

Molinero, nascut a Còrdova el 1949, es va convertir en empresari radiofònic després d’haver treballat com a taxista. Havia arribat a Catalunya com a emigrant el 1967 i després d’uns anys al volant, el 1982, amb el mundial de futbol a les portes, va posar en marxa una petita emissora de ràdio a Santa Coloma.

tracking