infantil

La biblioteca de Sant Julià afegeix l'anglès a l'oferta mensual de contacontes infantils

Les sessions en llengua francesa han assolit el ple en cada sessió, amb uns setanta assistents

La biblioteca de Sant Julià afegeix l'anglès a l'oferta mensual de contacontes infantils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre seixanta i setanta infants s’han sumat a cadascuna de les sessions de contacontes en llengua francesa organitzades a la Biblioteca Comunal Universitària, a Sant Julià de Lòria. Unes sessions que han assolit el límit marcat per l’aforament, segons explica la responsable de l’equipament, Beth Gil. I amb l’èxit de la proposta a les mans, el conseller de Cultura, Josep Roig, va decidir ampliar l’oferta de cara als pròxims mesos: al mes de gener, als contacontes en francès s’hi afegiran d’altres en anglès. “Estem convençuts que funcionarà”, assegura el conseller, compromès amb aquesta oferta de formació lingüística des que els infants són ben petits. Faran l’assaig amb una proposta al gener i tenen ja prevista la continuïtat, els mesos de febrer i març.

Els contacontes en diferents llengües se sumen a l’oferta inclosa al programa Nascuts per llegir, en què participen les altres biblioteques del país. També en aquest cas les xifres d’assistència oscil·len al voltant dels seixanta o setanta infants a cada cita.

Roig (filòleg de formació) defensa l’activitat de la lectura com a element d’oci per a la canalla des que són ben petits, explica. A banda, es tracta d’una activitat en què poden participar les famílies. “Però aquí ho fem des d’un vessant diferent a l’escola; allà ensenyen la mecànica de la lectura, mentre que nosaltres volem desenvolupar la competència lectora, la comprensió dels textos.” I de pas, insisteix en el que ja ha convertit en un mantra, “segueixo amb l’objectiu principal del mandat, que és donar vida a la parròquia, no sols en clau econòmica, sinó, com en aquest cas, rendibilitat formativa”.

tracking