Música

El Canòlich espera 1.500 assistents

És previst que hi vagin persones des de Madrid, el País Valencià, el sud de França i diversos indrets de Catalunya

El mossèn de Sant Julià, Pepe Chisvert, la consellera de Social del Comú, Francesca Barbero, i Lluís Plana, delegat de Joventut del Bisbat d'UrgellBisbat d'Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'organització del Canòlich Music Festival 2016, que se celebrarà aquest cap de setmana a Sant Julià de Lòria, calcula que unes 1.500 persones ompliran l'envelat que el comú ha disposat al Prat Nou durant els actes més multitudinaris de l'esdeveniment: l'eucaristia, la botifarrada i el concert de fi de festa. Acabada l'eucaristia, l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, farà la benedicció de l'esdeveniment i adreçarà unes paraules de benvinguda als assistents.

"Andorra ha estat al llarg de la història una terra d'acollida, i volem que el Canòlich Music sigui això, una expressió de fe d'una Església jove, en plena comunió i concòrdia amb els països veïns", ha explicat aquest dilluns el mossèn de Sant Julià, Pepe Chisvert. Enguany han organitzat l'arribada d'autobusos des de Madrid, País Valencià, sud de França i diversos indrets de Catalunya. "Volem que el Festival sigui un territori d'acollida i que doni resposta a la trobada entre les generacions més joves i també entre joves i grans", ha afegit el mossèn.

Més de 80 joves voluntaris, que provenen dels tres sistemes educatius del país, seran els responsables de l'acollida dels joves que vindran de fora. El Festival aporta enguany una novetat tècnica, una pantalla gegant de 32 metres quadrats portada des de Galícia que farà de fil conductor de les diverses activitats que es realitzaran durant el cap de setmana.

Des del Comú donen suport al Festival perquè "a més d'una oferta d'oci de qualitat, permet el joves fomentar valors com l'amistat", ha explicat la consellera de Social, Francesca Barbero. El Comú col·labora amb el Canòlich amb personal i amb la cessió d'equipaments: l'envelat del Prat Nou, de 1.500 metres quadrats i on es faran els concerts, el centre esportiu on dormiran els joves i el centre cultural on es faran els tallers. Naturlàndia oferirà descomptes per a aquelles persones acreditades al Festival.

Divendres a la nit actuarà One, grup andorrà sorgit del festival, i el discjòquei Andy Hunter. Dissabte a la nit hi haurà un espectacle "en exclusiva", segons ha avançat el delegat de joventut del bisbat d'Urgell, Lluís Plana, que s'anomena 'Calidoscopi', i que barrejarà llum, so i imatge. Dissabte a la tarda s'organitzaran diversos tallers que giraran al voltant de la música: animació i gresca, com compondre una cançó, sobre la figura del cantautor Xesco Boix, danses per conèixer Andorra i sobre música electrònica i música melòdica. Abans de començar els tallers a la plaça Germandat, es rodarà una 'flashmob' a càrrec del sacerdot Toño Casado.

El festival no s'ha orquestrat per a un públic concret, "el Canòlich és obert a tothom, i engresquem la gent que vulgui a fer-se present a tallers, concerts, eucaristia i que vinguin al concurs 'Dona't a conèixer', que se celebrarà dissabte al matí", ha recordat Planas.

tracking