dansa

L'esbart Sant Romà aposta fort per l'experiment amb 'Traces'

L’espectacle fa una ullada al ball de bastons i incorpora música de Cartes

L'esbart Sant Romà aposta fort per l'experiment amb 'Traces'ESBART SANT ROMÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Volia fer un ball de bastons, però com em diuen sempre, tampoc aquest cop he seguit la tradició”, diu Maribela Moreno, la directora de l’Esbart Sant Romà, que el proper dia 26 estrenarà el nou espectacle, Traces, al complex esportiu i sociocultural d’Encamp, on repetiran funció l’endemà. Dissabte, a les deu de la nit; diumenge, a les sis.

Moreno s’ha endinsat –un altre cop– en el terreny de lligar experimentació a la tradició. “S’hi poden reconèixer moviments del ball de bastons, però ni el vestuari ni la música hi tenen res a veure”, explica. Així que la coreògrafa ha seguit en la línia: “a mi sempre em diuen que no segueixo la tradició”. Amb la nova coreografia ha complicat la vida dels dansaires, que a banda de ballar la peça són els responsables d’interpretar la música en els minuts inicials del muntatge. Una música, per cert, que ve signada per l’andorrà Lluís Cartes, on els ballarins posen a prova els coneixements adquirits en els tallers d’expressió corporal que van fer a Nova York i de percussió amb el mateix Cartes.

A la música de l’andorrà s’hi afegeixen les composicions de Xalupa, Xavier Dallerès i Maria del Mar Bonet, per a tres peces ja conegudes dels assidus a les propostes de l’esbart encampadà, D-Sentir, Arbre i Encís. Però Traces incorpora tres coreografies noves, Ball a sa plaça, Sona Bé i Traces, amb música de Música Nostra, Amansalva, Coetus i Kepa Junquera; l’última, orquestrada com dèiem per Cartes.

tracking