música

Festival de música electrònica i neu per a 600 persones a Arinsal

Una empresa promotora d’esdeveniments britànica organitza una proposta de neu i electrònica del 26 de març al 2 d’abril

Festival de música electrònica i neu per a 600 persones a ArinsalVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou intent, després que l’Electrosnow, primer, i l’Snowboxx, més endavant, llancessin la tovallola, de convertir Andorra en escenari d’un festival que lliga música electrònica nocturna amb esports de neu diürns: ara són els organitzadors de l’Horizon Festival –una empresa britànica d’organització d’esdeveniments– qui han fixat la mirada en Arinsal. Tenen dates, del 26 de març fins al 2 d’abril, i negociacions avançades amb el comú massanenc i Andor­ra Turisme, que donaran suport logístic però no hi faran cap col·laboració econòmica, segons ha pogut saber el Diari. També es van posar en contacte amb Vallnord per poder oferir forfets afegits als paquets turístics i amb hotelers de la zona. De moment, seria un esdeveniment de dimensions relativament reduïdes: la intenció sembla ser atreure entre sis-cents i vuit-cents turistes. El festival es trasllada des de les pistes búlgares de Bansk, on s’han celebrat tres edicions.

És “una iniciativa absolutament privada”, explica el conseller de Turisme massanenc, Sergi Balielles. “Ens van oferir un festival molt estructurat, amb una primera edició ja molt ambiciosa, però tant nosaltres com Andorra Turisme vam considerar que no encaixa en la nostra filosofia d’esdeveniments”, argumenta el conseller. De tal manera que els organitzadors van oferir una segona proposta, de dimensions molt més reduïdes, “més local, més controlat i que nosaltres no vèiem malament”, raó per la qual s’han compromès a donar-los “un cop de mà i ajuda perquè funcioni”, suport logístic, no crematístic, insisteix Balielles. “No ho creiem oportú perquè trobem que és un tipus d’esdeveniment que no encaixa bé amb la iniciativa pública”.

Època d’afluència baixa

Una altra cosa, puntualitza el conseller, és que “tampoc podíem posar-nos en contra” d’una acció que, al cap i a la fi, ajudarà a portar gent al país en moments que decau l’afluència de turistes.

Des del comú posaran a disposició dels organitzadors els espais públics i ajuda en qüestions com un servei d’autobús per desplaçar els assistents entre Arinsal i l’envelat que es pugui muntar, o bé en qüestions com obrir el telecabina.

Els organitzadors promocionen ja a les xarxes l’esdeveniment al poble massanenc i comencen a posar a la venda entrades i paquets turístics. Amb un cartell que també comencen a fer públic, pel qual desfilen noms del món de l’electrònica, entre els quals hi ha figures amb molts de seguidors entre els fans britànics d’aquest estil de música, com és el cas de Kink (que també sona fort entre els aficionats d’aquí), Craig Charles, o la curiosa experiència de Motor City Drum Ensemble i l’actuació d’Scott Garica, un pioner de l’escena de garatge.

A banda, l’Horizon proposa als turistes activitats com l’snow yoga i altres esports de neu més clàssics, tornejos de paintball i fins i tot un laboratori de producció musical.

UN CONCEPTE QUE "S'HA DE SABER DIMENSIONAR"

L’Snowboxx va aixecar crítiques i queixes entre els veïns d’Arinsal. De fet, el certamen va néixer enmig de la polèmica –el primer any es va promocionar amb el reclam del tax free alcohol– i va desaparèixer amb una desgràcia pel mig: la mort d’un dels assistents.

“És cert que no és el concepte que ens omple”, reconeix el conseller Sergi Balielles. “Volem lligar el sector turístic andorrà a la qualitat, al públic familiar, en això hem centrat els màxims esforços”. Una altra cosa, puntualitza, “és que sabem que hi ha determinades dates molt concretes, com aquesta que volen per al festival, que hi ha una davallada de turistes”. I l’opció dels visitants joves britànics, amb un poder adquisitiu elevat, té un atractiu innegable per al sector.

El que han de fer les institucions públiques, entén Balielles, “és garantir l’equilibri i evitar que els públics es barregin i es produeixen molèsties”. Amb “tots els respectes”, matisa, cap a aquest sector, que suposa una bona ajuda per a la caixa de l’empresariat de la zona. “Així que hem de ser receptius i entendre que tots dos tipus de públic hi poden tenir cabuda, només que hem de saber dimensionar-los”.

Des del sector de l’hostaleria d’Arinsal també s’han mostrat molt favorables a comptar de nou amb un esdeveniment que atreu un públic que es deixa uns bons diners a la zona, “que no vénen amb l’entrepà al maleter del cotxe, sinó que gasten per arribar fins aquí, per allotjar-se i mantenir-se i per passar-s’ho bé”.

tracking