Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
documentació

Es publica el catàleg de l'arxiu comunal de la Massana

És la cinquena monografia dedicada als fons comunals i se n'ha fet una tirada de 500 exemplars
Instal·lacions de la biblioteca i l'arxiu nacional d'Andorra durant una jornada de portes obertes

Instal·lacions de la biblioteca i l'arxiu nacional d'Andorra durant una jornada de portes obertes

Instal·lacions de la biblioteca i l'arxiu nacional d'Andorra durant una jornada de portes obertes

S.F. / ANA
Actualitzada 17/10/2016 a les 12:56
El ministeri de Cultura, Joventut i Esports mitjançant l’Arxiu Nacional d’Andorra ha editat amb la col·laboració del comú de la Massana el catàleg de l’arxiu comunal d’aquesta parròquia, del qual se n’ha fet una tirada de 500 exemplars.

El catàleg de l'arxiu comunal de la Massana és la cinquena monografia dedicada als fons comunals, fruit de l'interés dels comuns per intervenir en els seus fons documentals històrics i administratius i posar-los a disposició dels investigadors. La primera intervenció en l’organització de l’arxiu del comú de la Massana va començar el 1983, amb la realització d’una primera classificació i d'un inventari. Aquest procés de catalogació finalitzarà amb la microfilmació dels documents com a mesura de conservació.

El fons documental inventariat en aquesta publicació aplega 1.100 documents en paper (des del segle XVI a la meitat del XX), 25 pergamins (1320-1632), i 32 llibres i talonaris (1581-1970). Aquest catàleg disposa d’introduccions abans de cada secció. S’hi descriu el nombre de documents que la constitueix, la signatura i la cronologia extrema, seguida d’una síntesi del contingut i els documents que més hi destaquen. Per facilitar la recerca es disposa d’uns índexs onomàstic i toponímic.

L’objectiu d’aquest catàleg, segons el Govern, és dotar al públic d’una eina que faciliti la investigació sobre la història tant de la Massana com del país, i difondre el patrimoni documental conservat pel comú de la Massana i l’Arxiu Nacional d’Andorra. L’Arxiu Nacional procedirà, l’any vinent, a la digitalització d’aquest fons documental per assegurar la millor conservació de la documentació original i la seva difusió.
  • #1 Peret
    (17/10/16 18:11)

    Bona feina,felicito a aquest Comú.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477