cinema

L'Andorra Kids Film festival amplia les activitats adreçades als escolars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició del festival de cinema per a nens, l'Andorra Kids Film Festival, que se celebrarà als cinemes de l'illa Carlemany del 13 al 20 de novembre, incorpora enguany activitats per a nens i nenes de 12 a 15 anys i enceta un projecte per dur el món àudiovisual a les escoles. A més de la projecció d'una setantena de curtmetratges internacionals premiats a certàmens reconeguts com Canes o Berlín, la programació del Festival es complementa amb un cinema-concert amb música en directe i dos tallers.

Així doncs, la programació del Kids Film festivalinclou la projecció de 'Bear Story', guanyadora d'un Òscar, i de 'We Can't Live Without Cosmos, nominada als premis de l'Acadèmia nord-americana. Les projeccions ofertes per a un públic familiar, durant el cap de setmana del 19 i 20 de novembre, es complementen amb un seguit d'activitats per a les escoles. "Els nens seran els protagonistes, perquè volem fomentar que des de ben petits tinguin una mirada crítica i formada del món audiovisual", ha explicat aquest dimecres la directora del Festival, Marta Lladó.

Lladó ha insistit en destacar que el Festival pretén "conscienciar" els més joves, dels 3 als 12 anys, sobre el cinema "plural i divers". Les projeccions es veuran en versió original subtitulades en català. Els organitzadors han ampliat enguany les activitats per a alumnes de 12 a 16 anys.

El Festival complementa les projeccions amb un seguit d'activitats paral·leles, com dues 'masterclass' a càrrec del director de cinema Àlvaro Rodríguez Areny i del músic i fotògraf Òscar Araujo. Paral·lelament, el certamen engega el projecte Escola de Cinema Illa Carlemany, que proposarà tallers cinematogràfics per a nens i nenes que durarà tot el curs. La voluntat és que, en l'edició de l'any vinent, els curts s'exposin durant el festival i es creï una categoria amb premis.

La subsíndica Mònica Borrell, que formarà part del jurat que donarà els premis al millor curt, ha destacat la tasca del Festival per "transmetre valors com el Medi Ambient als més petits". El gerent de l'Illa Carlemany, Pablo Vivancos, i el gerent dels Cinemes del mateix centre comercial, Jordi Torres, també han volgut destacar la importància d'un certamen on els nens i nens, a més de ser-ne espectadors, hi participen de manera directa.

tracking