TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

divulgació

L'Ambaixada espanyola donarà a conèixer les obres de Goya de la cartoixa Aula Dei de Saragossa

L'Ambaixada espanyola donarà a conèixer les obres de Goya de la cartoixa Aula Dei de SaragossaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ambaixada espanyola a Andorra ha presentat avuilaprogramació de tardor, que té per objectiu contribuir en la reflexió sobre la construcció europea, en el desenvolupament de la dimensió iberoamericana d'Andorra, i en portar actors de la cultura espanyola que no arriben per les vies convencionals.

En aquest sentit, el calendari d'activitatsté un primer eix que dóna continuïtat al cicle de Diàlegs europeus a Andorra. La pròxima cita serà aquest dilluns, a càrrec de Cristina Manzano, directora de la publicació 'Esglobal', membre del consell espanyol de l'European council of Foreing Relations i membre del Instituto Elcano, que donarà a conèixer a Andorra -fins i tot abans que es presenti a l'estat espanyol- el nou document sobre l'Estratègia Global Europea. Tal com ha destacat l'ambaixador, Manuel Montobbio, es tracta d'un document molt important per a la societat europea "que marcarà les línies de debat dels propers anys". El 23 de novembre serà el torn del director de l'Institut de Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI), Jacint Jordana, que parlarà del paper de les agències reguladores en el funcionament dels mercats a la Unió Europea.

D'altra banda, l'Ambaixada, juntament amb les agències de notícies EFE i ANA, organitza la segona edició del Fòrum Pirineus, que se celebrarà el pròxim 29 de novembre. Si bé l'any passat la jornada es va dedicar a la Unió Europea, enguany, coincidint amb el fet que Andorra la Vella és Capital Iberoamericana de la Cultura, tractarà sobre la literatura espanyola d'un costat i altre de l'Atlàntic. L'esdeveniment comptarà amb la participació del director de la Real Acadèmia de la llengua espanyola, Darío Villanueva, i els escriptors Carmen Posadas i Javier Moro.

També amb motiu de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura, l'Ambaixada espanyola col·labora en el Cicle de Cinema Iberoamericà i en l'obra de teatre 'El diálogo de los perros' que la companyia Els Joglars representarà el pròxim 3 de novembre. Montobbio ha destacat que la proposta apropa l'espectador a "un Cervantes molt profund i allunyat de la seva obra més coneguda" i que alhora permet fer una reflexió sobre la condició humana "molt interessant i molt universal".

D'altra banda, a partir de l'11 d'octubre se celebrarà a l'illa Carlemany la Setmana d'Aragó, que entre d'altres activitats, inclou una fira de vins i una fira gastronòmica, un cicle de cinema aragonès i una trobada empresarial amb la presència de la consellera d'Economia de l'Aragó, Marta Gastón, que el 18 d'octubre oferirà una conferència pública per donar a conèixer l'economia d'aquesta comunitat autònoma, després de la jornada sobre Andorra que va dur a terme el Govern a Saragossa el passat mes d'abril.

En la vessant cultural, la Setmana d'Aragó també inclourà una exposició sobre les obres de Francisco de Goya de la cartoixa d'Aula Dei de Saragossa, de temàtica religiosa i molt desconegudes pel fet que es troben en un convent de monjos de clausura i que fins fa poc les dones no hi podien accedir si no era mitjançant una butlla papal. De fet, la primera dona en accedir-hi sense el permís papal va ser la reina Sofía l'any 1998. La mostra s'inaugurarà el 20 d'octubre a la sala d'exposicions de l'Ambaixada, i comptarà amb diverses reproduccions de gran format de les pintures, així com diverses mostres bibliogràfiques com un fascímil de l'estudi preparatori de les pintures.

Per últim, el 18 d'octubre s'iniciaran les VII Jornades de Cinema Espanyol amb la projecció de la pel·lícula 'Alas de Mariposa' amb la presència del seu director, Juanma Bajo Ulloa. El cicle es completarà amb els films 'Copito de nieve', 'El Método', 'Sin verguenza' i el documental 'Mare Nostrum', que mostra un diàleg entre les cultures suïssa i marroquina a través de la música, i que comptarà amb la presència de la codirectora Michelle Brun i dels directors de l'escola de música protagonista de la cinta.

tracking