arts plàstiques

Les obres de l'Art Camp s'exposen per primer cop a la seu de l'ONU a Nova York

Les obres de l'Art Camp s'exposen per primer cop a la seu de l'ONU a Nova YorkSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de l'Art Camp llueixen des d'ahir a la seu de les Nacions Unides de Nova York en el marcde l'exposició'Art Camp-Andorra'.La mostraestà formada per 40 pintures d’artistes procedents dels 5 continents que han participat en les 5 edicions de les trobades que se celebren al país i ésla primera vegada que les creacions nascudesd’aquest projecte s’exposen fora d’Europa. L’Art Camp-Andorra, Colors per al planeta, és una trobada de pintors de diferents països que, cada dos anys, des del 2008, es troben a Andorra per realitzar les seves obres. El projecte és una iniciativa de la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO apadrinada per la UNESCO.

A banda del caràcter artístic, un dels objectius principals de l’Art Camp és el de contribuir a forjar una cultura de la pau, del diàleg i del respecte. Precisament, la inauguració d'aquest dimecres ha coincidit amb la celebració del Dia mundial per a la pau.

Tal com va exposar el cap de Govern ahir, present a la inauguració de la mostra,en cada nova edició, Andorra espera poder ancorar cada vegada més l'esdeveniment dins d'un concepte més ampli de promoció de la cultura de la pau, integrant l'educació en la democràcia i els drets humans, el diàleg intercultural i el respecte de la diversitat de les expressions culturals en el que s'ha compromès.

Des de la seva creació, Art Camp-Andorra ha acollit prop de 150 artistes procedents de tots els continents i ha contribuït a la creació de prop de 500 obres originals, algunes de les quals ja s’han incorporat en exposicions en nombroses capitals i en la seu d'organismes internacionals com la UNESCO, el Consell d’Europa, l'OSCE i les Nacions Unides.

A l'obertura de l'exposició també va assistir ladirectora general de la Unesco, Irina Bokova, a més del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i d’Hedva Ser, artista per a la Pau de la UNESCO que apadrina el projecte Art Camp-Andorra des de 2012. La mostraes podrà visitar fins el24 de setembre.

tracking