Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Equipament

Govern i el Comú d'Escaldes treballen per poder obrir el Museu Thyssen al febrer

S'ha acordat que el Govern es farà càrrec en un primer moment del subministrament de les entrades del museu
L'edific on s'ubicarà el nou museu és l'antic hotel Valira

L'edific on s'ubicarà el nou museu és l'antic hotel Valira

L'edific on s'ubicarà el nou museu és l'antic hotel Valira

ANA
Actualitzada 22/09/2016 a les 20:13
El projecte del futur Museu Thyssen, que estarà situat a l'antic hotel Valira, avança al ritme previst. Avui la ministra de Cultura, Olga Gelabert, ha mantingut una reunió amb els cònsols d'Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, per concretar diversos aspectes de la iniciativa. Tal com ha explicat Calvet a l'ANA, s'ha acordat que el Govern es farà càrrec en un primer moment del subministrament de les entrades del museu, a banda de sufragar les obres de condicionament i del personal necessari per al seu funcionament. En aquest sentit, tal com ha informat el Govern, ja s'ha traspassat el pressupost necessari, que ascendeix a 200.000 euros.

Per la seva banda, des del Comú -que assumeix el lloguer dels espais- també s'ha fet càrrec de la senyalització i embelliment de les vies de la parròquia que arriben fins al museu, i han modificat l'accés a l'aparcament de la plaça de l'Església per poder construir l'entrada al centre.

D'altra banda, durant la reunió entre la ministra i els cònsols també s'ha acordat rebre els propietaris de Casa Ribot, l'immoble més antic del país que està en perill d'ensorrament, per tractar el procediment per dur a terme la seva restauració al més aviat possible. El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha explicat que l'objectiu és demanar a la propietat que faci la sol·licitud per obtenir una subvenció per dur a terme els treballs.

En aquest sentit, Calvet ha lamentat l'actitud dels propietaris, perquè ja fa 10 anys que se'ls va informar dels passos a seguir i, en canvi, han volgut atribuir la responsabilitat a l'administració. Calvet ha volgut deixar clar que "tots els privats han de seguir les mateixes regles del joc", i que per tant l'administració pública no es pot fer càrrec de les obres, tot recordant que hi ha mecanismes per poder-se a acollir a subvencions. A més, el cònsol ha apuntat que si no se'n poden fer càrrec, la solució passa per donar l'immoble a l'Estat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477