Equipaments

El comú es reservarà el dret d'ús de l'auditori del Centre de Congressos

El plec de bases del concurs per a la concessió contemplarà els compromisos adquirits, entre els quals la Temporada de música i dansa

El comú es reservarà el dret d'ús de l'auditori del Centre de CongressosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella vol respectar tots els compromisos adquirits en l’ús del Centre de Congressos, entre els quals la Temporada MoraBanc de música i dansa, vaixell insígnia de la programació cultural a la capital. Per garantir-ho, la intenció és reservar-se els dies necessaris en les instal·lacions de l’equipament, cosa que haurà de quedar reflectida al plec de bases del concurs per a l’externalització de la gestió anunciada recentment. De moment, cerquen la fórmula tècnica i jurídica que s’haurà d’introduir al plec de bases, que està en procés de redacció. Les previsions de l’equip de govern passen perquè el concurs es pugui convocar a principis del mes vinent, per donar la concessió de l’explotació de l’espai a final d’any.

La idea, segons va avançar el cònsol menor, Marc Pons, és que el comú pugui reservar-se el dret d’ús dels espais que necessitin segons un calendari previst, així que l’externalització de la gestió no hauria de perjudicar pas la programació cultural.

Les coses semblen clares, doncs, per a un dels plats més forts de la programació anual a Andorra la Vella, que es desenvolupa a l’escenari del Centre de Congressos, en un auditori amb un aforament que supera les nou-centes butaques, el més gran del país.

Promotors privats

No obstant això, l’equipament acull molta més programació cultural al llarg de l’any, incloent-hi espectacles que no estan organitzats des del comú, sinó que són promoguts per privats o per altres administracions. És el cas dels Dijous d’humor, que impulsa el col·lectiu Quelcom, o les vetllades del Ballet de Moscou, que els últims anys ha convertit la capital del Principat en plaça fixa en les seves gires. En ambdós casos, els promotors dels espectacles lloguen l’espai. Estarà garantit que es puguin seguir fent a la capital i no emigraran cap a auditoris d’altres parròquies? La intenció, apunten des del comú, és que quedi contemplat al plec de bases. Com fer-ho, s’està perfilant. I, va recordar Pons, “l’administració sempre es reserva el dret de declarar desert un concurs si cap oferta no convenç”. Tot i que, en opinió seva, l’auditori “és un espai complementari a qualsevol oferta que es pugui presentar” i, en principi, les demandes del comú per reservar-se unes dates no haurien de representar pas cap inconvenient. “No anem contra la cultura ni contra l’essència social, però hem de gestionar l’espai de manera que no sigui una càrrega”, per això, va prosseguir, “obrim el concurs, a veure què se’ns ofereix, quin és el retorn que trobem en els oferents; creuem oferta i demanda”.

Amb tot, va puntualitzar el cònsol menor, l’auditori “és un equipament molt bo i per tant és la part que menys em preocupa; dels aproximadament 5.000 metres quadrats del Centre de Congressos, són els tres mil i escaig restants els que sí que ens preocupen”.

En el cas que l’adjudicatari fos finalment el casino, Pons confia que consideraran l’auditori com “un accessori més”, ja que “és una sala molt ben equipada, en les butaques i l’acústica” i no sembla que fos necessari realitzar-hi cap obra. “En tot cas, sabem que [els possibles interessats a presentar-se al concurs] no tenen cap intenció de tocar” la sala. La resta de metres quadrats, va recordar, ja ofereixen prou opcions.

tracking