Reportatge

Patxi Leiva, al Liceu

Patxi Leiva confessa que si s’ho pensa, les cames li fan figa: el 15 d’octubre pujarà a l’escenari del Liceu barceloní, en el marc d’un concert benèfic.

Patxi Leiva, al LiceuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

eiva ja havia col·laborat amb el Grup d’Afectats d’Esclerosi Múltiple (GAEM) el 2011, en un concert benèfic en aquell cas celebrat a l’Auditori, també a la Ciutat Comtal. Havia compost per a l’ocasió El ritmo, tema que va tenir un videoclip solidari amb protagonistes de luxe: els barcelonistes Thiago i Víctor Valdés. La fundació l’ha tornat a contactar en el concert amb què celebrarà el seu desè aniversari, el 15 d’octubre, on també hi haurà gospel, amb el Cor Carlit i Dr. Walt Whitman.

Què li suposa pujar a l’emblemàtic escenari? “És l’hòstia, no puc dir una altra cosa perquè és el que literalment sento, em tremolen les cames del respecte que sento per un lloc on he anat a veure gent com ara Paco de Lucía o Diego el Cigala”, manifesta.

Un respecte pel recinte que li fa sentir molta preocupació, admet, “perquè volem estar a l’alçada, és un lloc que són paraules majors”. Leiva, que enguany realitza una gira acompanyat per músics de Madrid, atès que bona part de les cites tenen lloc en ciutats i pobles del centre de la península, es planteja un concert on hi haurà sobretot swing, alguna balada, boleros i “alguna rumbeta”. Però poc rock and roll, admet, “perquè potser estic equivocat però no sé si és el lloc ideal, amb tothom allà assegut”. Després s’ho repensa i diu “bé, també em fa cert morbo”.

El cantautor reusenc establert a Andorra va passar recentment pel festival escaldenc Colors de música, on va ser l’encarregat de tancar el cicle Músiques del món, celebrat a la plaça Coprínceps.

tracking