MÚSICA

Persefone torna a la batalla: nou disc i gira

La banda de metal andorrana serà cap de cartell en un ‘tour’ per Europa l’abril vinent

Persefone torna a la batalla: nou disc i giraTONI VILLET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Feia un any que estaven callats, sense projecció pública, però és perquè treballaven intensament, de portes endins, explica Miguel Espinosa, teclista de Persefone. Ara la banda de heavy metal amb més projecció a l’exterior torna a sorgir a la superfície amb novetats sota el braç: disc nou –Aathma, que vol dir ànima en sànscrit– en procés de gravació i nova gira europea, en aquest cas deixant el paper de teloners que tan petit els començava a quedar i enfundats en el de caps de cartell.

Han estat des de l’agost del 2015, des que van tornar de l’últim passeig pels escenaris de l’exterior, treballant en la composició del nou treball discogràfic. Que seguirà, apunta Espinosa, la línia lírica de l’anterior, Spiritual Migration, el quart de la trajectòria, iniciada el 2001. Per tirar-ho endavant, però, han posat en marxa una campanya de micromecenatge, a través de la web de Verkami, que tot just començava ahir. Necessiten uns 15.000 euros per enllestir la gravació i en la primera jornada ja apuntaven uns dos mil recaptats. “Les expectatives són bones, la sensació és que comença bé”, apuntava Espinosa. La campanya es mantindrà oberta durant un mes. El pressupost necessari els ho encarirà la voluntat de fer les mescles a Suècia, perquè la gravació la fan aquí, als estudis propis i amb suport d’altres músics i tècnics del país. “Una mica entre amics”, puntualitza el teclista.

La formació obre una etapa amb alguns canvis entre els integrants. A Espinosa, Marc Martins (vocalista), Carlos Lozano i Jordi Gorgues (guitarra), i Tony Mestre (baix) s’hi afegeixen Sergi Verdeguer a la bateria i Filipe Baldaia, també com a guitarrista, aquest últim, la més recent incorporació.

A l’abril, a razzmatazz

La gira de presentació del cinquè disc començarà el 7 d’abril a la barcelonina Razzmatazz. I l’endemà els esperen a Madrid (sala Changó). Des d’aquí partiran cap a Múrcia i després s’encaminaran al nord d’Europa, començant per Munic i seguint per diverses ciutats alemanyes, al marge de París, Milà, Londres, Copenhaguen i Estocolm, on protagonitzaran l’última actuació prevista, si més no, de moment, en aquest nou tour, el 22 d’aquell mateix mes d’abril.

tracking