Reportatge

Càmera a punt

‘Art de garatge’ encara la recta final de preparació per començar a rodar el pilot de la segona temporada a mitjan setembre, i comptarà amb cares conegudes que es revelaran en els propers dies i que permetran fer un producte “mes professionalitzat”.

Càmera a puntFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb els càstings enrere, el guió completat i el repartiment gairebé tancat, la sèrie andorrana Art de garatge enceta el tram final per començar les filmacions del capítol pilot de la segona temporada, la qual promet ser més “professionalitzada” respecte a la primera, segons va expressar el productor executiu, Daniel Arellano, des del primer moment. Aquesta vegada compta amb la col·laboració d’Héctor Romance en la direcció i també en l’elaboració del guió, juntament amb José Pozo i altres assessors.

Per arribar a aquest punt, hi ha un procés de molta feina al darrere, gairebé a parts iguals que treball hi ha per endavant. Començant pel càsting, on una cinquantena de persones s’hi van presentar en dues primeres jornades “molt intenses” i dues posteriors més “tranquil·les” durant el juliol, segons Arellano. De les proves, va avançar, sortiran “alguns personatges principals”, però en el repartiment hi tindrà un pes important actors amb cares conegudes, tant dins com fora d’Andor­ra. Tot i això, fins que “no estigui tot completament lligat”, no es faran públics els noms dels actors que es posaran en la pell dels personatges principals d’aquesta segona entrega. Per arribar a aquest punt no s’haurà d’esperar gaire ja que a mitjan setembre s’iniciaran les filmacions i es realitzarà una roda de premsa amb la presentació de l’equip que formarà part de la nova Art de Garatge. “En el moment que vols professionalitzar un producte, has de comptar amb cares conegudes, si no no entren ingressos”, exposa el productor executiu quant al salt realitzat, i afegeix que “el tema està que si el guió és bo, està treballat i a més l’acompanyen unes bones cares de gent que té rodatge, el producte és millor”.

Una altra de les novetats que incorporarà la segona temporada, que també es va confirmar en un inici, va ser que les trames es traslladarien al carrer i deixarien enrere el garatge on es van instal·lar en la primera entrega. De moment, l’únic exterior confirmat és Anyós Park de la Massana, que a la seva vegada és un dels patrocinadors de la sitcom. “Sortirem del garatge. Serà com un spin-off en què el personatge de la Joana arriba a Andorra i es troba amb un grup d’amics nou. A partir d’aquí s’anirà teixint la trama”, explica Arellano.

La temporada està pensada per a 14 capítols, però primer de tot es gravarà el pilot. “Una vegada el tinguem editat i preparat per moure’l per festivals, la prioritat és TV3, Netflix i Amazon Studios. Després, es prepara la ruta de festivals amb l’objectiu d’aconseguir el pressupost suficient per poder fer tota la sèrie”, assenyala el productor. En cas que hi hagi sort i algú aposti per la sèrie, “es començaria a trucar als actors per començar a quadrar agendes”. En cas contrari, “gravarem un capítol per any amb la subvenció que Govern ens dóna”. Tot i tenir-ho clar, el calendari marcat està pensat a llarg termini ja que “no hi haurà res mitjanament visible fins al 2017”.

El projecte més gran

Amb el semàfor de sortida a punt de posar-se en verd, Arellano accepta que “hi ha nervis” de pregravació, sobretot pel “guió”, ja que volen que “arribi el missatge a tothom”. En la història, indica, “s’hi veu reflectida” part de la seva vida i és per aquest motiu que ho considera tan “important”. A més a més, explica que “aquest seria el treball més gran del qual he format part” i en el qual hi col·labora gent més “famosa”. Tot plegat fa que la segona temporada d’Art de garatge es pugui convertir en la sitcom per a televisió més important de nacionalitat andorrana. Tot i això, van “pas a pas” sense voler avançar-se més del compte. El que tenen clar és que per davant “hi ha moltíssima feina a fer”, tant per part dels actors com dels directors.

tracking