Reportatge

Música de festa per al ramat

Una barreja d’ska, rumba i rock per animar les persones i propiciar que no parin de ballar. Això és el que portarà avui el grup de Sabadell a Canillo, on presentarà el seu nou disc, Pastureig. La formació combina les seves cançons amb una mica d’humor.

Música de festa per al ramatOVELLA XAO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molta festa i música per ballar, això és el que es trobaran les persones que avui acudeixin al concert d’Ovella Xao a Canillo. I la intenció del grup és que totes les ovelles que acudeixin a l’espectacle no parin de moure l’esquelet. “Som un ramat d’ovelles que fem música en lloc de be i que ens encanta pasturar per tots els pobles i ciutats”, anuncia la formació en el seu web.

El grup sabadellenc acaba de treure el seu segon disc al mercat, Pastureig, i arriba a Andorra ple d’energia i amb ganes de fer saltar tothom. “El nostre directe el treballem molt i el cuidem molt perquè sigui això, festiu, que la gent no pari, estigui tota l’estona saltant, ballant”, ressalta Sergi Montcada, trompetista de la banda. En aquest sentit, narra que amb la seva música volen transmetre alegria, ganes de ballar i de festa, però sense deixar de banda la qualitat de les cançons. És per això que els seus directes estan pensants perquè la gent balli i “s’ho passi d’allò més bé”, remarca el músic.

El grup beu de moltes fonts i són “un mestissatge” musical que bar­reja gèneres com el rock, la rumba, el reggae o l’ska. “Ens agrada dir que som una patxanga catxonda”, puntualitza Montcada, que relata que en els seus concerts combinen la música amb un toc d’humor.

Una ironia que es veu en el mateix nom del grup, Ovella Xao, que recorda la popular peça italiana Bella Ciao, una cançó partisana empleada durant la Segona Guerra Mundial i versionada per múltiples grups d’arreu del món. En aquest sentit, Montcada argumenta que com que la seva música és “un espectacle irònic” no van trobar “millor” manera que “fer aquest joc i broma amb la mítica cançó italiana”.

Impuls a través d’internet

La formació, composta per vuit músics, va néixer fa dos anys i plens d’energia i il·lusió. Amb aquest temps ja han tret dos discs al mercat. El primer, una maqueta amb el nom de Trempera matinera. El segon l’acaben de treure del forn i es diu Pastureig, que seguint amb el seu humor combina el món del camp amb la paraula postureig.

Un dels seus grans motors d’impuls ha estat Internet. De fet, aquest segon disc ha pogut veure la llum gràcies a una campanya de Verkami, una plataforma on-line per buscar finançament per a projectes. Això els ha portat a agafar una projecció que no esperaven. “Aquest any hem fet un salt tant de nombre de bolos com de qualitat musical, que és el que ens ha fet venir fins a Andorra. Fa un any era impensable que poguéssim anar a tocar tan lluny”, confessa Montcada.

El grup ofereix tota la seva música gratuïta al seu web. “Amb les plataformes que hi ha és molt fàcil arribar a la casa d’un andorrà que no t’ha sentit mai”, conclou Montcada.

tracking