Reportatge

73 minuts d'acció

El director José Pozo espera preestrenar la seva darrera pel·lícula el pròxim novembre. El film relata la història d’un exconvicte que roba un banc. Després intenta marxar del país i en el seu camí de fugida segresta una professora d’esquí, amb la qual s’amaga en un bosc.

73 minuts d'accióJosé Pozo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un exconvicte roba un banc a Andorra, durant la seva fugida segresta una professora d’esquí de Vallnord, que anava cap a la feina. Aquesta és la trama de 73 minuts, la darrera pel·lícula que ha filmat el director de cine andorrà José Pozo i que ha comptat amb actors de la talla de Pep Munné, Elena Hernández i Elisabet Terri. El cineasta relata que el fugitiu, amb la dona que ha segrestat, s’amaga en el bosc d’Anyós, mentre que espera poder sortir del país per la frontera i la policia el persegueix.

“És la relació que sorgeix entre aquests dos personatges durant poc més d’una hora”, puntualitza. Així doncs, més enllà de ser un film d’acció, tal com explica Pozo, també vol reflectir la relació especial que s’estableix entre els dos personatges principals. “Tota la pel·lícula gira al voltant d’això, però ens centrem, i a mi personalment és el que més m’agrada, en l’evolució dels personatges en la seva relació”, precisa el director.

Una sèrie de circumstàncies porten dues persones que no es coneixen de res a marxar junts per un bosc andorrà i a viure una experiència que els canvia la vida als dos per sempre. “Es veuen forçats per les circumstàncies. Un perquè es veu obligat a segrestar i l’altre perquè té la mala sort que la segrestin”. En aquest sentit, relata que entre els dos personatges s’estableix “una relació especial en la qual res és el que sembla”.

Són 73 minuts d’un thriller d’acció ja que, tal com explica el director, la pel·lícula es desenvolupa en aquest temps. “El temps és real”, aclareix Pozo.

Andorra és un altre dels elements principals del film. Per això apareixen localitzacions com el bosc entre Anyós i Beixalís o la carretera del coll de la Botella. “De fet la protagonista és una professora d’esquí a Vallnord, com les professores actuals”, apunta el cineasta andorrà.

Ara mateix la pel·lícula s’està coent a foc lent. De moment, ja s’ha rodat i, actualment, es troben a la fase de postproducció. La idea seria realitzar una preestrena a Andorra al novembre, i espera arribar a un acord amb els distribuïdors per poder arribar a les sales de cine. Per aquest motiu, indica, Pozo està negociant amb distribuïdors o cadenes de televisió.

Terror a Sud ràdio

Aquest no és l’únic projecte que té en marxa Pozo. També té entre les mans un thriller “psicològic” a Sud Ràdio. El film relata la història de joves d’arreu del món que van a passar una nit a les instal·lacions radiofòniques per participar en un joc de rol en viu, segons detalla el director. En aquest cas, acaba de fer el càsting i confia a començar a rodar aviat, però necessita tancar acords amb productors. “Tenim un escenari fantàstic i una història més arriscada pel tipus de cinema, que té un públic molt concret”, assenyala Pozo.

Els pròxims dos mesos, especifica, centrarà els seus esforços en “la carrera comercial” per trobar suports per a ambdues pel·lícules. “El meu objectiu és buidar aquests dos projectes”, sentencia.

tracking