Espectacñe

José Pozo fa una interpretació lliure

L’obra durarà vuit minuts i hi interactuaran tres ballarins amb les projeccions d’una pantalla

José Pozo fa una interpretació lliureJÓSÉ POZO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una part de Caldea es transformarà des d’avui fins al 27 d’agost en la casa d’El Petit Príncep. El cineasta andorrà José Pozo, en aquesta ocasió, deixa les càmeres i dirigeix una adaptació teatralitzada de la famosa novel·la d’Antoine de Saint-Exupéry El Petit Princep, l’obra francesa traduïda a més idiomes.

“És una adaptació lliure i moderna, però amb el concepte més clàssic del conte pel que fa al vestuari i als personatges que apareixen a l’obra original”, explica al Diari Pozo.

El muntatge de la representació teatral ha estat tot un repte, assegura Pozo, ja que es realitzarà a l’interior de les infraestructures de Caldea. En concret, la seva llacuna principal es convertirà en l’asteroide B-612, la terra de la qual prové el Petit Príncep. Al dar­rere s’instal·larà una gran pantalla on es podran veure projeccions. Per això, aprofitant l’espai, en la funció es combinarà la història amb la dansa, la música, jocs de llum i, sobretot, l’aigua. “Ja et pots imaginar la complexitat”, precisa el director.

Sobre l’escenari hi haurà tres ballarins, però la pantalla de dar­rere constantment estarà emetent imatges i hi apareixeran d’altres personatges “que interactuaran amb les persones físiques”, relata el director. Així doncs, els ballarins interaccionen entre ells i amb les imatges que apareixeran a la pantalla. Això, apunta, ofereix la possibilitat de “donar molta informació”. Precisament, aquest és un altre dels desafiaments, condensar tota la novel·la, escrita amb un llenguatge poètic, en els vuit minuts que dura la representació a Caldea. “És una selecció, ja que és molta informació per resumir”, exposa Pozo. Tot i així, confessa que tot i ser complicat juga a favor seu el fet que és “una obra que gairebé tothom coneix”.

La quarta funció de Pozo

Aquest és el quart espectacle que Pozo porta a dins de les instal·lacions de Caldea. El primer va ser Sensoria, que va tenir lloc la Setmana Santa del 2015. En aquella ocasió, l’espectacle combinava l’aigua i el foc i comptava amb un mapping i projeccions dins de les piscines. L’obra, que durava uns deu minuts i tenia dos ballarins, explicava la història de la deessa Sariba que vivia tranquil·la a Sensoria fins que es va veure sorpresa pel deu del foc Kai. A més a més, per Nadal, Pozo va posar en escena Scrooge, una adaptació de l’obra de Charles Dickens Conte de Nadal.

D’altra banda, tots els dissabtes del 9 de gener al 27 de març d’enguany el cineasta també va portar la representació Kalma al centre termolúdic, en el qual a través de jocs de llums, l’aigua i la dansa es representava la lluita contra l’estrès.

Malgrat que Pozo prové del món del cinema, afirma que tampoc hi ha tantes diferències entre el teatre i el setè art. “En els dos casos es tracta d’explicar una història, el que sí que és diferent és el procés o els materials tècnics que tens”, ressalta.

tracking