Música

Un orgue virtual i altres teclats que 'canten' a Orgue&nd

El cicle celebrarà el 25è aniversari de l’instrument de l’església de Sant Esteve amb dos dels cinc concerts

Un orgue virtual i altres teclats que 'canten' a Orgue&nd

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Això no és fer una mica de trampa?”. A mossèn Sàrries el concert d’orgue virtual amb què obrirà el dissetè festival internacional Orgue&nd el proper 10 d’agost, a la plaça de la Vall, li genera algun dubte i molta curiositat. Ignacio Ribas, director artístic del cicle, els hi va esvair, en la presentació del programa, explicant en què consisteix aquesta proposta d’orgue virtual que portarà Raúl Prieto (titular del Sursa Concert Hall i professor a la Universitat d’Indiana): l’instrument digital porta enregistrats els sons d’alguns dels més majestuosos i peculiars orgues d’arreu, però sols per servir de base a una interpretació que es farà en rigorós directe.

Serà el primer dels cinc concerts programats enguany per l’Associació Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra i patrocinat per la Fundació Crèdit Andorrà, un cartell subtitulat Càntics perquè farà cantar l’orgue acompanyat per oboè d’amor, trompeta i clavecí.

Dues de les cites serviran per commemorar els 25 anys de la construcció i instal·lació de l’instrument de Sant Esteve d’Andorra la Vella. Seran els dels dies 17 i 20 d’agost. El primer, duet belga d’orgue i trompeta, amb Jan Vermeire i Alain de Rudder, per interpretar un repertori que salta del barroc a la música contemporània. El segon, un concert que va de Falla a Piazzolla, interpretats a quatre mans per Olivier Vernet, vingut des de Mònaco, i Cédric Meckler. Aquest últim afegeix al vessant de músic el de metge especialista en neurociències, i per això els organitzadors aprofiten per proposar una conferència (19 d’agost, La Llacuna) sobre els mecanismes cerebrals implicats en el control del gest musical.

tracking