Música

El Narciso Yepes, amb Bebe i Manel

El festival arrenca el 7 d’octubre amb un espectacle de Blaumut acompanyat per l’ONCA

El Narciso Yepes, amb Bebe i Manel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Ja saben que a l’ONCA ens agrada ficar-nos en moltes històries diferents”, va argumentar Gerard Claret, director artístic del Festival Narciso Yepes, per anunciar que la nova aventura serà acompanyar la banda catalana Blaumut (aquells que es van fer famosos el 2012 xiulant el tema Pa amb oli i sal) en l’obertura de la trenta-quatrena edició del cicle, el 7 d’octubre. Una edició en la qual, a diferència d’altres, no repeteix cap convidat. A Blaumut s’hi afegeixen Bebe i Manel, tots dos amb el quart disc de la trajectòria sota el braç.

El cartell torna a incorporar, i és el tercer any, un espectacle destinat al públic familiar. En aquest cas, un musical al voltant del popular Harry Potter, el mag creat per J. K. Rowling. Un muntatge que recupera les aventures del popular personatge però amb una narració tocada per l’humor. I la clàssica, que sembla definitivament limitada a la categoria de “pinzellada”: sols hi haurà el concert matinal a l’església del trio Va de corda, integrat per tres professors de l’Institut de Música de la capital. Una formació de “composició poc habitual”, va destacar Claret, amb violí i dues violes, que oferirà un repàs per dos segles de música.

Poca clàssica per a un festival al qual dóna nom una de les figures senyeres de la guitarra clàssica? “Això depèn del que trobes cada any i les produccions clàssiques, desgraciadament, són molt cares”, va explicar Claret. Per qui, de totes maneres, “tampoc no és el que el públic demana més i nos­altres durem el que el públic demana”; buscant l’equilibri, va puntualitzar, “perquè també ens hem d’arriscar una mica”.

De moment, considera que enguany es presenten “produccions molt interessants” en una programació “eclèctica per complaure diferents públics”. Tot plegat, amb un pressupost de cent mil euros, els mateixos de les últimes edicions, aportats al cinquanta per cent per les dues entitats que posen el cognom al festival: comú d’Ordino i Fundació Crèdit Andorrà.

Del cartell, Claret va destacar la presència de la valenciana Bebe, “una aposta personal perquè a mi m’encanta i fa temps que la persegueixo”. La cantant ha tornat als escenaris amb Cambio de piel després de quatre anys en silenci, un disc en clau intimista, com el concert que promet. També va destacar la qualitat musical assolida per Manel a Jo competeixo, on el tradicional llenguatge pop-indie-folk es fa més electrònic. Les entrades, a la venda a partir del 13 de setembre.

tracking