Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Història

Andorra se suma a la commemoració del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull

Dimarts vinent hi haurà diversos actes per a recordar l'escriptor i filòsof mallorquí
Ramon Llull

Ramon Llull

Ramon Llull

Actualitzada 23/06/2016 a les 13:27
Andorra se suma als actes de commemoració dels 700 anys de la mort de Ramon Llull, amb diversos actes que se celebraran el proper dimarts dia 28. A les 19.30 hores, Joan Santanach, comissari de l’Any Llull 2016 pronunciarà la conferència 'Ramon Llull, una vida de novel·la', al Foyer de l’Auditori Nacional d’Andorra. Una hora més tard tindrà lloc un refrigeri als jardins o a dins del Foyer si fa mal temps. Finalment, a les 21 hores Lídia Pujol, amb l’acompanyament de Miquel Àngel Cordero al contrabaix i Pau Figueres a la guitarra, oferirà el recital 'Si no ens entenem pel llenguatge, entenem-nos per l’amor, a l’entorn musical i conceptual de Ramon Llull', a l’Auditori Nacional d’Ordino.

Durant l’acte s’exposarà el document 'Doctrina pueril' de Ramon Llull, inclòs en el Còdex Miscel·lani que custodia l’Arxiu Nacional d’Andorra. El Còdex Miscel·lani és un volum factici format per còpies de documents i de fragments de llibres enquadernats junts d’orígens diversos, datats entre els segles XIII i XV. Consta de 153 folis, majoritàriament en paper, amb enquadernació moderna en pergamí, amb ornamentacions de pell al llom i dos tires de cuir per tancar el volum.

Els documents que el componen són força heterogenis: s’hi poden trobar documents jurídics i legals referents a les Valls d’Andorra, com privilegis, reclamacions, concòrdies, etcètera; també textos científics i mèdics; alguns textos de contingut espiritual i textos literaris. Entre aquests documents hi trobem una versió incompleta de la 'Doctrina pueril' de Ramon Llull; es tracta d’un text de contingut catequètic i doctrinal escrit a Mallorca entre els anys 1274 i 1276, que el beat va dedicar al seu fill i que té l’objectiu de presentar la doctrina bàsica de la fe cristiana a un públic laic. El fragment de la 'Doctrina pueril' és el 16è document del Còdex miscel·lani, es troba entre els folis 35r i 68v.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477