Història

Un sopar i tallers infantils per acostar-se a l'antic Egipte

Activitats relacionades amb l’exposició ‘Déus d’Egipte’ del Museu del Tabac

Un sopar i tallers infantils per acostar-se a l'antic EgipteFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aprofitant la mostra Déus d’Egipte que es fa al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria, el centre i el comú han tirat endavant la setena edició d’unes jornades que promouen activitats relacionades amb l’exposició. En aquest cas s’han batejat com a Jornades egipcilauredianes i es desenvoluparan fins dissabte 25.

Els plats forts seran precisament l’últim dia. Destaca el sopar oriental, a càrrec dels xefs Carles Flinch i Ramon Sasplugas, que busca lligar “cultura i gastronomia”, segons va assenyalar la consellera de Turisme del comú de Sant Julià, Meritxell Teruel. El preu és de 20 euros i s’ha de fer la reserva abans de demà al migdia a l’oficina de Turisme de Sant Julià. L’àpat estarà acompanyat d’una demostració de dansa del ventre a càrrec de l’escola oriental Diana Torra d’Encamp i d’un concert de música àrab a càrrec de la formació Mawazin. Durant el dia es faran tallers infantils per als nens de treballs manuals relacionats amb l’Egipte dels faraons, a la plaça de la Germandat i al mateix museu.

Divendres, a les deu de la nit a la plaça Major, es projectarà la pel·lícula Astèrix i Obèlix: Missió Cleòpatra, un film per a tots els públics.

L’objectiu de les jornades és “dinamitzar la parròquia” amb “propostes innovadores i atractives”, tal com va explicar Teruel. Bona part de les activitats, a més, es fan “al carrer per incorporar més gent”, hi va afegir. Per la seva banda, la responsable del Museu del Tabac, Núria Parès, va destacar que s’ha pensat especialment en els nens, que va qualificar de “primordials” perquè “són el futur dels museus”.

tracking