Música

Raphael, el 30 de setembre a la capital

El cantant protagonitzarà un dels plats forts de la Capital Iberoamericana de la Cultura, amb un concert de la gira simfònica al Centre de Congressos

Raphael, el 30 de setembre a la capital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ho havia avançat la cònsol major Conxita Marsol però les negociacions han estat llarges i fins ara no hi ha hagut confirmació i data definitiva: Raphael actuarà a Andorra la Vella, com un dels plats forts de la Capital Iberoamericana de la Cultura, en un concert que se celebrarà el 30 de setembre al Centre de Congressos. Quedaria alguna formalitat per tancar però el concert del veterà cantant espanyol ja és una realitat.

Entre els aspectes que encara estan sobre la taula hi ha el de l’orquestra que l’acompanyarà, atès que l’actuació s’emmarcaria en la gira Raphael Sinphónico, en la que ha estat acompanyat per diverses orquestres simfòniques, entre les quals la d’RTVE. A Andorra s’estudia la possibilitat que sigui l’orquestra nacional, l’ONCA, qui interpreti les partitures al costat del cantant de Jaén.

Tot i que de moment la proposta no està al sac i ben lligada, no seria res de nou per a la formació andorrana, que ja ha tingut l’ocasió de tocar al costat de figures de la música dels més diversos estils. Ho va fer, per exemple, en el marc del vint-i-cinquè aniversari del Festival de Peralada amb dos intèrprets tan dispars com Al Bano i Montserrat Caballé. També va protagonitzar alguna actuació amb la banda de pop espanyola Love of Lesbian i, en el festival amb què el Teatre Auditori de Sant Cugat va celebrar el quinzè aniversari, van tocar amb Amaral, Sílvia Pérez Cruz, Martirio, Jaume Sisa, Lluís Gavaldà (Els Pets) i Refree (qui també n’havia fet els arranjaments).

De Colòmbia a Houston

La gira Raphael Sinphónico va debutar al Teatro Real de Madrid per saltar després cap a Colòmbia i que l’ha portat per països com Mèxic amb nombroses cites saldades amb entrades exhaurides. Durant el mes de juny té concerts a diverses ciutats nord-americanes, entre les quals Los Angeles, Houston i Nova York, i després tornarà cap a Espanya per seguir el recorregut.

En el cas del concert ja programat a la capital un dels principals esculls a l’hora de tancar-lo ha estat el pressupost elevat que suposa, una quantitat que no ha transcendit però que serà assumida principalment per patrocinadors privats; el comú aportarà els equipaments i els tècnics.

Queda, però, una altra de les propostes contundents per tancar: un possible concert del tenor peruà Juan Diego Florez, que també es podria incloure a la programació de la capitalitat. En aquest cas, però, encara no hi ha confirmació.

tracking