Equipaments

Sant Julià pretén recuperar Trivium

El comú no vol ser “sols llogater” per a les escoles d’arts escèniques, apunta el conseller Roig

Sant Julià pretén recuperar TriviumC.S.I.

detail.info.publicated
Sant Julià de Lòria

Creat:

Actualitzat:

Segurament ja no es dirà Trivium, però el que sí que sembla que vulgui recuperar el conseller de Cultura lauredià, Josep Roig, és l’esperit pedagògic del projecte que va liquidar l’anterior equip de govern comunal, que va decidir externalitzar les escoles de música, dansa i teatre. “Durant els dar­rers nou mesos el comú havia assumit un rol d’arrendatari, de llogater d’espais, mentre que la formació era assumida directament per les escoles”, va recordar Roig. “I els ho agraeixo molt”, la tasca feta, a les escoles dirigides per Irina Robles, Mònica Vega i Oriol Vilella, hi va afegir. Però vol que les coses canviïn i que el seu departament reprengui “cada cop més un paper més important en la coordinació de la formació dels alumnes” pel que fa al camí de les arts. Així que la voluntat de l’equip de Roig és “tornar a construir un projecte que ens diferenciï de les altres parròquies, que aposti per la formació integral del jove artista”.

La idea, però, s’haurà de plasmar per passos. El primer, ja immediat: el comú torna a assumir els costos dels espais i personal tècnic de la quarta edició del Laboratori de les Arts, els tallers estiuencs per a nens de sis a dotze anys. Es farà extensiu a les activitats que comencin al setembre? És un dels temes damunt de la taula, segons es desprèn de les paraules del conseller. En canvi, “de les primeres qüestions a implementar” serà que a partir del curs vinent tornarà a haver-hi un tècnic del comú que farà l’acolliment dels alumnes i famílies en arribar als tallers, “perquè sovint ningú podia acollir el nen que arribava o no hi havia ningú per atendre el pare que venia a la recerca d’informació quan el professor no estava disponible”.

A partir d’aquí, “cada cop ens hi posarem més perquè entenem que ha de ser una activitat oferta des del comú”. Es digui o no Trivium. Més aviat, no: “Jo m’estimo més denominar-lo Laboratori de les Arts, perquè estarà portat per persones diferents, tot i que de l’anterior etapa hi ha idees que podem recordar per vincular les tres disciplines artístiques”,.

Una iniciativa que van saludar Vega i Robles. Per a aquesta última, “des de les escoles ja fa temps que veiem aquest nexe d’unió entre les tres disciplines, som emprenedors i creiem que podem tirar-ho endavant, també amb l’Escola d’art”, encara gestionada pel comú. En el projecte conjunt “ja fa temps que hi treballem”, hi va afegir. Trivium, va puntualitzar Vega, “va ser una escola fantàstica” i a partir d’ara és qüestió de “tirar endavant el projecte” amb un comú “que ens escolta”.

EL LABORATORI DE LES ARTS DUPLICA L'OFERTA ENGUANY

Enguany, el Laboratori de les Arts, el taller d’estiu per a nens de sis a dotze anys, duplica l’oferta i l’habitual setmana de durada es converteix en dues. La primera, a partir del quatre de juliol, tot just acabar el curs escolar; la segona, a partir de l’11. Com és habitual, els tallers de teatre i dansa, música o arts plàstiques es desenvoluparan de 9.30 del matí a sis de la tarda, amb servei de permanència des d’una hora abans i una després per adaptar-se als horaris dels pares. Els preus, cent euros per setmana. En aquesta ocasió, el comú es fa càrrec d’un cinc per cent del preu per als residents.

Amb l’oferta allargada, els infants tindran l’oportunitat de treballar al voltant de dues temàtiques diferents. La primera, les activitats giraran al voltant del western. La segona, sobre la màgia i els éssers fantàstics. Durant els tallers, els alumnes prepararan una exhibició per a les famílies que representaran els divendres.

tracking