Reportatge

Dissabte, més

Una jornada més aviat normal la del Dia dels museus amb la primera jornada de portes obertes de franc. L’afluència, però, es multiplicarà el cap de setmana

Dissabte, mésFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era un dia feiner i amb els centres escolars fent vacances, així que el públic que es va acostar als museus del país escassament va superar el d’una jornada habitual, van explicar els responsables de diferents equipaments. Visites especialment protagonitzades per públic no nacional, va indicar des del Museu del Tabac Núria Parés. Una apreciació que coincidia amb la de Ruth Casabella (CAEE) i la presidenta d’Icom-Andorra, Lourdes López.

També van ser del parer que serà el cap de setmana quan el públic es multipliqui, com ha passat en anteriors edicions de la celebració, per aprofitar la jornada d’obertura de franc i les diferents activitats paral·leles que s’hi proposen. Al museu lauredià, per exemple, l’Esbart Laurèdia oferirà un parell d’interpretacions del ball Les cigarreres, una manera de culminar la visita per un equipament que fa poc que ha introduït canvis en la visita: part dels audiovisuals que es projectaven en l’última sala s’han incorporat a la visita, ara escurçada en uns minuts.

El Centre d’art escaldenc es va afegir a la diada amb una ruta per l’Engordany a la que es van inscriure 25 persones, el màxim previst. “Una manera de mostrar que el Centre té molta oferta”, va argumentar Casabella, qui també espera més públic per al cap de setmana.

Entre les activitats per a dissabte hi ha propostes al Museu de l’Electricitat, amb visites nocturnes guiades al Camí de l’electricitat, i un concert del músic Akiba Jonze (Iñaki Barrocal) la nit de dissabte a les instal·lacions de Casa Rull, a Sispony.

tracking