Raid

Territori Llovera: el pilot rep l'homenatge dels aficionats

Homenatge a Albert Llovera
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot Albert Llovera no perd poder de convocatòria. Ahir va reunir familiars, amics i VIP a prop del Tatra que va conduir al darrer Dakar, que va acompanyar amb diversos vídeos. L’objectiu, apropar el raid més dur del món a casa seva.El camió que va empassar sorra i quilòmetres a principi d’any en territori sud-americà lluïa ahir el seu millor aspecte a la plaça de la Rotonda de la capital. Arribava net i polit des de Txèquia per acompanyar l’home que el va pilotar en la darrera edició del Dakar. I mentre qui volia i s’atrevia pujava a la minúscula cabina del pesant vehicle Llovera repartia salutacions i es feia fotografies amb la concurrència.

El pilot confessava que la idea de portar un tros del Dakar al Principat havia estat de Josep Maria Borrell, de la productora Góndola, amb qui treballa i l’uneix una amistat des de fa molt anys. I Borrel reflexionava: “Cada any li faig un vídeo que pujo a la xarxa i la rebenta. I vaig pensar que això ho havia de veure la gent d’Andorra de prop. És gent que sap el que fa l’Albert, però ho llegeix als diaris i veu vídeos a televisió espa­nyola. Amb aquest camió aquí i els vídeos que passarem, a l’aire lliure crec que es podrà apreciar d’una altra manera tot el que fa ell, que costa molt, la seva vitalitat i el seu tarannà positiu. És un gran esportista”.

Al pilot, que no para i ja manté converses amb diverses propostes per enrolar-se al Dakar 2017, se’l veia feliç de reunir la gent del país. “Vull que sigui una festa de tots”, indicava. I deia que a la gent que pujava al camió el que més l’havia sorprès era la petitesa de la cabina, amb els comandaments adaptats perquè pogués competir i sortir-se’n al Dakar tot i no tenir mobilitat a les cames. Entre els assistents, força VIP. Entre d’altres els ministres Cinca i Camp, o la cònsol de la capital, Conxita Marsol, en l’àmbit polític, o Cédric Gracia i Cyril Despres, en l’esportiu. Un dia abans Llovera havia dut el camió a l’Institut Guttmann, on va fer una xerrada a persones amb lesions medul·lars en què va descriure el dia a dia del Dakar. “Històries del dia a dia, fora de la competició. La dutxa, el lavabo, la cura de la pell... Va ser un acte molt maco”, deia. Ahir bona part del protagonisme va ser audiovisual, amb tres vídeos curtets. El primer repassava la seva vida en quatre minuts, el segon resumia el seu Dakar del 2015 i el tercer, que ni el mateix Llovera havia vist abans, eren vuit minuts de l’experiència d’enguany.

tracking