Anunci
Anunci
30  Abril  2016  05:05
                                                                                              Últimes notícies:main_banner Accedeixi a l'edició impresa del Diari
  Buscar :
RSS
 • Augmentar la mida de font
 • Default font size
 • Disminuïr tamany de font
 
Anunci parroquies_2010

Andorra la Vella

La crisi provoca que Casa Molines renunciï al projecte de Foster a la Margineda

L’empresa afirma que la conjuntura econòmica “impedeix la continuïtat” del despatx d’arquitectes, que ha dissenyat el pla parcial de la zona
Mitja: 3.4/10 (13 vots)    Galeria Fotos
C. Audí - Andorra la Vella - 19/12/2013

Norman Foster no dissenyarà els edificis del marcocomplex urbanístic de la Margineda.

Molines Patrimonis, segons va anunciar ahir, ha decidit prescindir dels serveis del prestigiós despatx d’arquitectura Foster+Partners per desenvolupar el projecte urbanístic de la zona un cop ja s’ha enllestit el pla parcial (el comú d’Andorra la Vella va aprovar-lo ahir en sessió plenària, posant el punt final a un llarg procés de planificació urbanística que ha durat més d’una dècada). El principal argument per “impedir-ne la continuïtat” és la complicada conjuntura econòmica. “El que no volem és aturar el desenvolupament de la zona i en la situació actual, que el sobrecost del disseny de Foster, en honoraris i en costos de construcció, suposi un obstacle”, va explicar l’adjunt de direcció de Molines Patrimonis, Pascual Gràcia.
    Amb tot, des de l’empresa van recordar l’important paper que ha tingut Foster en el projecte: ha estat l’encarregat d’elaborar el pla parcial, que “orienta com ha de ser” la macrourbanització, de més de 145 hectàrees de terreny. Així doncs, els arquitectes que dibuixin els edificis (en total se n’han previst nou destinats a usos residencials, oficines, comerç, oci i cultura) s’hauran d’adaptar a les volumetries i distribucions d’espais previstes al pla per Foster+Partners. “Ens ha fet una ordenació molt moderna i atractiva, és un exemple urbanístic únic al país”, va dir Gràcia.

Aguna idea “en curs”
L’objectiu ara de la propietat dels terrenys és buscar inversors interessats a desenvolupar i emplaçar-se a la Margineda, perquè “de mica en mica” el complex vagi prenent forma. “Tenim alguna idea en curs i continuem amb la filosofia d’aportar actius que no estiguin presents al país. Esperem els propers mesos poder anunciar alguna cosa”, va asse­nyalar l’adjunt de direcció.

150.000 EUROS PER EMBELLIR ELS EIXOS COMERCIALS

La corporació va aprovar ahir el concurs per adjudicar l’embelliment de la part baixa de l’avinguda Meritxell (entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda), que tindrà només un carril i voravies més amples. Tots els grups polítics van valorar molt positivament que s’actuï a les zones comercials de la parròquia com a mesura per reactivar el sector. En aquest sentit, el cònsol menor va recordar que hi ha en marxa un procés “global” per tota la parròquia per millorar les àrees amb botigues, i que per al 2014 s’han aprovisionat 150.000 euros al pressupost. Entre d’altres, es vol tirar endavant un embelliment a Prada Ramon, que encara s’ha d’acabar de definir amb els botiguers del barri i que s’inspira en la filosofia d’eixamplar les voravies i facilitar el pas dels vianants sense, però, fer canvis en la circulació.

EL PRESSUPOST DEL 2014 AUGMENTA UN 21% LA INVERSIÓ

34,2 milions, dels quals 16 són despeses de personal, 9,7 consums de béns corrents i serveis,  i 3,2 inversions. I la previsió que el deute se situï per sota dels 50 milions d’euros. Són les grans xifres del pressupost del 2014 que va aprovar ahir el comú d’Andorra la Vella amb els vots  de DA i el PS (van lloar “l’esforç” d’inversió) i l’abstenció del conseller adscrit a SDP, Josep Vila, principalment per “manca de confiança” que els càlculs dels ingressos s’hagin fet bé.
    Els comptes, un 0,72% superiors als d’aquest exercici amb l’objectiu “d’incentivar el sector econòmic”, segons va ressaltar la consellera de Finances, Maica Nin, destinen més recursos a la inversió. En concret, la partida s’incrementa un 21% respecte a la d’enguany i representa el 10% del pressupost. Entre d’altres projectes previstos hi ha la reparació de la coberta i la piscina dels Serradells (500.000 euros), obres a la xarxa d’aigua (459.000), una fase de les escales i l’ascensor de la Quirola (250.000) i la separativa d’aigües a Santa Coloma (50.000 euros, que creixeran quan es tingui l’estudi de les actuacions a fer per posar fi a les inundacions).
    Pel que fa als ingressos, la major part de la recaptació ve de taxes i altres ingressos, que creix un 1,7%, fins als 11,6 milions. Es preveu que els ingressos per sancions creixin un 86,6% (es passa de 230.801 euros a 430.801) per les campa­nyes d’informació i perquè les multes impagades trameses a la Batllia s’executaran. DA va demanar més recursos per netejar la parròquia i el PS “espera que es mantinguin els serveis, si no ens pronunciarem”.

 

18 comentaris

 • Divendres, 20 de Desembre de 2013 03:13 Enviat per Escriu el teu nom... Link del comentari

  I ningu es demana...... Com pot trugar un comu 10 anys, en aprovar un pla..... Quan no te ingressos per obres de cap banda, degut a la crisis!!!.... I triga deu anys en fer aquesta gestio??? Normal es que fins el Foster!!! Es deu avorrir esperant ( i mira q sin millions de euros)...... Mentres les nomines arribin , no cal correr.

 • Dijous, 19 de Desembre de 2013 22:01 Enviat per bucolico Link del comentari

  yo, dejaría ese terreno tal como está con los caballitos paseando y la casucha esa en la esquina que se ve el váter desde la carretera, queda la mar de auténtico....hay demasiadas casas en andorra

 • Dijous, 19 de Desembre de 2013 19:35 Enviat per xavi Link del comentari

  Estic d' acord en que qualsevol entitat privada pot buscar l' Arquitecte on vulgui i quan vulgui i buscar el que més competent sigui o el que lligui millor amb la propietat. Voldria saber quines concessions ha fet el Comú d' Andorra la Vella per el desemvolupament d' aquest pla parcial ( on en principi hi havia d' anar un projecte emblemátic ) , ara que aquest projecte no es farà , les modificacions del pla d' urbanisme fetes per poder tirar endavant aquest projecte es tiraran enrere ? o això ja es un " ACQUIT " per molines patrimonis ? .MOltes Gràcies

 • Dijous, 19 de Desembre de 2013 16:56 Enviat per Enveja Link del comentari

  Com si volen agafar un arquitecte del Nepal.... son els seus calers! També ens podem enfadar amb els que van a comprar queviures al mercat de la seu!!!

 • Dijous, 19 de Desembre de 2013 15:42 Enviat per Escriu el teu nom... Link del comentari

  Con la iglesia hemos topado? Pots explicar?

 • Dijous, 19 de Desembre de 2013 15:21 Enviat per PLATANO ILLES CAYMAN Link del comentari

  Molines Patrimonis es una entitat Privada si fan inversions amb el arquitecte de reconegut nom mundial pues benvingut sigui per andorrà i si renuncien es per criteris de inversió es molt Respectable son els seus Diners !!! . Jo nomes defensaria Casa molines i això que no els conec ja que ha invertit molt diners amb patrimoni a Andorrà no com d´altres famílies que no paren de invertir Fora d´Andorra.

 • Dijous, 19 de Desembre de 2013 14:39 Enviat per Andorrano de pura cepa Link del comentari

  Patrimonios Casa Molines,con la iglesia hemos topado.

 • Dijous, 19 de Desembre de 2013 13:38 Enviat per Olga Link del comentari

  Per als que parleu sense saber. Molines Patrimonis es una entitat privada. No forma part de cap Govern. Això que vol dir? Que amb els seus calers i terrenys (Que tenen per donar i vendre si volen) fan lo que els i dona la santíssima gana. Poden contractar a arquitectes d’aquí, de la xina o del Perú si volen, perquè a vosaltres no us roben els calers per fer absolutament res i qui paga mana i decideix on inverteix lo seu. S’hauria de donar gracies de totes les coses que esta fent Molines Patrimonis per Andorra, perquè si es pel Govern, la gent amb discapacitats del pais ja es poden quedar a casa seva! Ara, demaneu a alguna família adinerada més d’Andorra que faci lo que esta fent Molines Patrimonis, a veure que us diuen.

 • Dijous, 19 de Desembre de 2013 12:30 Enviat per Escriu el teu nom... Link del comentari

  fosterand, fora de l'arquitectura heredada dels antepasats i de Caldea hem pots citar un edifici a tot Andorra que mereixi alguna menció? Jo buscaria arquitectes de fora també!

 • Dijous, 19 de Desembre de 2013 12:20 Enviat per Ni cas Link del comentari

  Molines patrimonis endavant, no feu cas d aquesta colla de restrenyits. Enhorabona per tot el que esteu fent, sinó m equivoco crec que aquesta empresa està construint un geriàtric a Escaldes no? A mes tot el que esta fent amb el Jaciment. I crec sincerament que feu molt be de replantejar-vos el projecte Foster tal i com estan les coses.

Afegir comentari

Blocs DdA
Clica aquí per entrar al DMG
El Tribunal de Comptes hauria de poder imposar sancions?

 © Diari d'Andorra (Premsa Andorrana) 2009 - C/ Bonaventura Riberaygua 39, 5e pis - Telèfon : 877 477 - web@diariandorra.ad ...Web optimitzat per a Firefox 3.5 i Internet Explorer 8....

Tornar a dalt
Registration
*
*
*
*
*