Anunci
Anunci
25  Maig  2016  11:05
                                                                                              Últimes notícies:main_banner Accedeixi a l'edició impresa del Diari
  Buscar :
RSS
  • Augmentar la mida de font
  • Default font size
  • Disminuïr tamany de font
 
Anunci nacional_2010

Editorial

Servei d’Ocupació

Mitja: 2.7/10 (12 vots)    Galeria Fotos
per - 09/11/2012

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va anunciar ahir un fort increment de la partida destinada al foment de les polítiques d’ocupació en el pressupost de l’any vinent.

Entre la inversió que es preveu fer el 2013 per intentar que el nivell d’atur baixi hi ha l’ampliació de les instal·lacions que actualment acull el Servei d’Ocupació. Condicionar l’edifici de les Boïgues tindrà un cost d’uns 350.000 euros. L’executiu demòcrata també té la intenció de fer créixer els 1,4 milions que enguany s’hauran destinat a polítiques d’ocupació fins als 2,2 milions. D’aquests, un milió es destinarà al sector privat, fomentant la contractació a través de programes centrats en gent amb experiència i sense. Un altre milió serà per a la contractació en el sector públic. Finalment, es preveuen dedicar 200.000 euros a formació. Espot va fer aquestes explicacions en seu parlamentària en el marc d’una pregunta del grup socialdemòcrata sobre l’actuació per donar compliment a una proposta de resolució acordada durant el debat d’orientació política. El ministre va posar sobre la taula, a banda de les dades per intentar pal·liar la reducció de llocs de treball, les xifres de desocupats que es van registrar el darrer dia d’octubre. Són ja 1.162 les persones que busquen feina, pràcticament 150 més que un mes abans, un fet que Espot no va dubtar a qualificar del tot negatiu. És obvi que en l’actual context la creació d’ocupació és un repte no gens fàcil d’assolir. I que l’executiu té una gran part de responsabilitat en el foment de polítiques que facilitin nous llocs de treball. En aquest objectiu, el Servei d’Ocupació hi hauria de jugar un paper cabdal que ara no té. Els empresaris, les patronals, fins i tot els sindicats, ho han remarcat en diverses ocasions: l’actual departament, salvant les respectuoses distàncies, no passa per ser gran cosa més, actualment, que una mena d’oficina del registre de l’aturat. El Servei d’Ocupació ha de disposar d’eines i recursos, humans, materials i també normatius, per poder esdevenir, més que un centre passiu de recepció de persones que busquen feina, un veritable departament de foment de l’ocupació. Que posi en contacte els oferents i demandants de manera efectiva. Que detecti debilitats i virtuts. I que promogui iniciatives reals per a la creació de llocs de treball.

 

Afegir comentari

Blocs DdA
Clica aquí per entrar al DMG
Govern ha de deixar de donar crèdits preferents a empreses?

 © Diari d'Andorra (Premsa Andorrana) 2009 - C/ Bonaventura Riberaygua 39, 5e pis - Telèfon : 877 477 - web@diariandorra.ad ...Web optimitzat per a Firefox 3.5 i Internet Explorer 8....

Tornar a dalt
Registration
*
*
*
*
*