Anunci
Anunci
05  Maig  2016  12:33
                                                                                              Últimes notícies:main_banner Accedeixi a l'edició impresa del Diari
  Buscar :
RSS
  • Augmentar la mida de font
  • Default font size
  • Disminuïr tamany de font
 
Justícia

Juan Antonio Ortega jura com a nou magistrat del Tribunal Constitucional

El jutge, relleu d'Herrero de Miñón, diu que posarà la seva experiència al servei de la institució
Mitja: 5.9/10 (17 vots)    Galeria Fotos
DdA/Agències - Andorra la Vella - 11/01/2010

El nou magistrat del Tribunal Constitucional, Juan Antonio Ortega Díaz-Ambrona, ha jurat aquest dilluns al migdia el seu càrrec a Casa de la Vall. Ortega ocupa la plaça de Miguel Herrero de Miñón.

Ortega, que va ser ministre d'Educació espanyol en el govern d'Adolfo Suárez, ha estat nomenat magistrat pel copríncep episcopal, Joan Ernic Vives, substituint així al magistrat Miguel Herrero de Miñón, que ja ha finalitzat el seu mandat de vuit anys. El jutge espanyol ha mostrat la satisfacció per prendre possessió del càrrec i ha indicat que "posaré la meva experiència a contribució del Tribunal Constitucional per defensar els drets i les llibertats dels ciutadans d'Andorra i procurar que les institucions públiques funcionin de la manera més harmoniosa possible". Ortega s'ha definit com un quart del TC i ha afegit que el tribunal té assignades unes funcions molt clares i que entre elles no hi ha les de ser "una segona cambra legislativa ni ser una segona o tercera instància jurisdiccional".

Per la seva banda, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha asseverat que Andorra té un "bon Tribunal Constitucional" i que Ortega Díaz-Ambrona "és un jurista d'experiència que ha fet un discurs molt assenyat" en què ha deixat clares les funcions del Tribunal Constitucional. Bartumeu també considera que la Constitució andorrana és moderna i és un bon text "perquè ha anat funcionant bé en diverses ocasions en que s'han provat diversos mecanismes constitucionals". El cap de Govern està convençut que "ara no és moment de parlar de reforma de la Constitució sinó de desenvolupar-la plenament". Tot i que el síndic general, Josep Dalleres, ha dit en el discurs de jurament del càrrec d'Ortega Díaz-Ambrona que no sempre està d'acord amb les resolucions del TC, Bartumeu ha dit que tant ell com el síndic acaten el que decideixen els magistrats, malgrat que "algunes vegades hi ha resolucions que, com estan vinculades a l'activitat política, pot semblar que no acaben de ser en la línia exacta" del que agradaria als polítics. No obstant això, el cap de Govern no recorda cap resolució del Constitucional sobre la qual discrepi.

 

Comentaris (0)

Afegir comentari

Clica aquí per entrar al DMG


Tornar a dalt
Registration
*
*
*
*
*