Anunci
Anunci
29  Abril  2016  11:43
                                                                                              Últimes notícies:main_banner Accedeixi a l'edició impresa del Diari
  Buscar :
RSS
  • Augmentar la mida de font
  • Default font size
  • Disminuïr tamany de font
 
Anunci nacional_2010

Eduació

La borsa de treball d'universitaris es vol enllestir per a l'any vinent

S'entreguen les beques d'estudi a les millors notes del batxillerat
Mitja: 5.2/10 (11 vots)    Galeria Fotos
DdA/Agències - Sispony - 26/08/2010

El Govern té previst tenir enllestida per a l'any vinent la borsa de treball dels universitaris andorrans que estudien a l'estranger perquè les empreses del país els puguin captar mentre estudien a l'estranger i puguin preparar un retorn planificat cap a Andorra

El secretari d'Estat d'Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles, ha explicat que la base de dades ja existia però que ara es sistematitzarà, s'incorporarà a la borsa de treball del Servei d'Ocupació, i es preveu que pugui estar enllestida durant el 2011, tot i que depèn de les situacions pressupostàries. Miralles ha fet aquestes declaracions durant el lliurament dels Premis Nacionals a l'Estudi que ha tingut lloc a la Casa Rull de Sispony. Els estudiants amb el millor expedient acadèmic han estat Mònica Bergés, del sistema andorrà, Mercedes Gonzàlez, del sistema espanyol, i Cristina Nogué, del sistema francès.

Joan Marc Miralles ha explicat que la base de dades d'estudiants universitaris és una de les accions per facilitar el retorn del talent sorgides de les taules de desenvolupament econòmic. Fins ara, era l'Institut d'Estudis Andorrans el que demanava als estudiants que acabaven el batxillerat les dades de contacte per poder anar actualitzant els estudis que anaven cursant. El Govern vol ara sistematitzar aquesta pràctica i ja l'any passat es van començar a distribuir enquestes d'intenció als estudiants de batxillerat. A l'octubre es tornarà fer una altra enquesta, i també es demanarà als alumnes que enviïn el seu currículum i que els el deixin publicar.
Segons el secretari d'Estat, aquesta borsa servirà perquè les empreses puguin buscar gent qualificada que tingui un arrelament a Andorra, i que puguin captar-los mentre estan cursant els seus estudis, per tal de preparar un retorn al país de manera planificada.

Durant l'acte d'aquest dijous, s'han lliurat els Premis Nacionals a l'Estudi, que consisteixen en una beca per cursar estudis universitaris a l'estudiant amb millor expedient de cadascun dels tres sistemes educatius. La beca, que oscil·la entre els 8.000 i els 9.000 euros anuals, pot anar sent renovada cada any si l'estudiant ha superat el curs.

 

Afegir comentari

Blocs DdA
Clica aquí per entrar al DMG
El Tribunal de Comptes hauria de poder imposar sancions?

 © Diari d'Andorra (Premsa Andorrana) 2009 - C/ Bonaventura Riberaygua 39, 5e pis - Telèfon : 877 477 - web@diariandorra.ad ...Web optimitzat per a Firefox 3.5 i Internet Explorer 8....

Tornar a dalt
Registration
*
*
*
*
*