Anunci
Anunci
06  Maig  2016  11:19
                                                                                              Últimes notícies:main_banner Accedeixi a l'edició impresa del Diari
  Buscar :
RSS
  • Augmentar la mida de font
  • Default font size
  • Disminuïr tamany de font
 
Anunci nacional_2010

ECONOMIA

Casa Molines invertirà 18 milions amb el geriàtric com a projecte estrella

Les obres de la residència assistida escaldenca es posen en marxa el segon semestre amb un pressupost de 10,5 milions
Mitja: 7.3/10 (6 vots)    Galeria Fotos
T.Farrero - Andorra la Vella - 22/03/2010

Casa Molines té en cartera inversions per valor de 18,5 milions per executar aquest 2010. Mentre que moltes empreses retallen al màxim els pressupostos, el grup empresarial familiar interpreta que és el moment idoni per tirar endavant projectes i crear noves activitats.

La societat destaca que les inversions donaran feina a 150 persones en un sector especialment afectat per la crisi com és el de la construcció, xifra que suposaria, segons estimacions del grup Molines, unes cotitzacions salarials a la Seguretat Social de més de 685.000 euros.
El gruix de les inversions de l’endú la residència assistida per a la tercera edat d’Escaldes-Engordany. Després de la signatura de l’acord amb el comú el projecte es troba força avançat fins al punt que des de la societat es confia a començar les obres el segon semestre d’aquest any, que s’allargarien durant un període de dotze mesos. El pressupost total del geriàtric se situaria en els 10,5 milions d’euros, quantitat que serà assumida per la societat amb la col·laboració de l’empresa SAR (Serveis Assistencials i Residencials). Molines Patrimonis aporta el terreny, una parcel·la de quasi 1.000 metres quadrats al carrer Josep Viladomat, davant Caldea.
La infraestructurà sanitària tindrà capacitat per atendre de manera permanent 140 residents, més les vint places suplementàries del centre de dia. El centre permetrà crear un cop estigui en funcionament una cinquantena de llocs de treball fixos i qualificats. L’aliança amb SAR, líder espanyol en el servei d’atenció a la dependència, permetrà disposar d’un soci tecnològic de primer nivell. L’empresa, que forma part del grup SAR, ofereix en aquests moments 5.329 places residencials, repartides en 41 centres distribuïts per la geografia espanyola. El grup factura anualment 78 milions d’euros i dóna feina a un total de 3.442 professionals especialitzats.

 

DESTINARÀ 780.000 EUROS A LA REHABILITACIÓ DE L'EDIFICI XAVIER MESTRE

Si hi ha una inversió especialment simbòlica per a Casa Molines –empresa de gestió del patrimoni de la família Cardelús-Maestre– aquesta és la rehabilitació de l’edifici Xavier Maestre, a Andorra la Vella, seu de l’antiga clínica Vilanova i annex al comú de la capital. Durant el 2010 es durà a terme la reforma i rehabilitació interior, així com l’embelliment de l’immoble inventariat per Patrimoni Cultural, unes obres que s’han pressupostat en 780.000 euros i que es duran a terme aquest exercici.
La construcció de l’edifici es va iniciar l’any 1935. El promotor, Xavier Maestre, va emprar-hi el granit extret de la pedrera de Santa Coloma. A finals dels anys 30 amb el primer pis, d’una altura de quatre metres, ja aixecat, es va fer una teulada provisional i va llogar-se com a bar, un establiment situat en un lloc estratègic i administrat per la família Minoves.
L’edifici, tal com avui està concebut, no es va aixecar fins a novembre del 1955. El mateix dia en què es va aixecar la bandera, moria l’impulsor, Xavier Maestre. A mitjan la dècada dels setanta l’edifici es va convertir en el primer centre hospitalari del país amb l’obertura de la clínica Vilanova, que ha vist néixer gran part de la població andorrana de l’època. Els baixos de l’edifici han acollit des de l’inicial bar Minoves, l’emblemàtic Trèvol i, ara, un establiment d’una cadena de menjar ràpid. En els tres pisos restants hi ha instal·lades a hores d’ara oficines, un ús que està previst mantenir després de les obres de rehabilitació. Les actuacions principals, a més d’una àmplia reforma anterior, es faran a la teulada i la façana principal amb un projecte d’embelliment. L’edifici Xavier Maestre és un exemplar molt destacat de l’anomenada arquitectura del granit i per tenir les quatre façanes independents en ple centre urbà.

 

Afegir comentari

Blocs DdA
Clica aquí per entrar al DMG
Està d'acord que la CASS torni a augmentar les cotitzacions?

 © Diari d'Andorra (Premsa Andorrana) 2009 - C/ Bonaventura Riberaygua 39, 5e pis - Telèfon : 877 477 - web@diariandorra.ad ...Web optimitzat per a Firefox 3.5 i Internet Explorer 8....

Tornar a dalt
Registration
*
*
*
*
*